-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Achemos“ akcininkų karas: teismas sustabdė generalinio direktoriaus R.Vaštako įgaliojimus

Nesutarimų draskomo koncerno „Achemos grupė“ akcininkai santykius toliau aiškinasi teismuose. Prieš savaitę Kauno apylinkės teismas sustabdė naujai paskirto valdybos nario Rimanto Reklaičio įgaliojimus. Antradienį Vilniaus apylinkės teismas, taikydamas laikinąsias apsaugos priemones, sustabdė ir naujo laikinojo koncerno generalinio direktoriaus Rimvydo Vaštako įgaliojimus. Į pareigas grąžintas naujosios valdybos atleistas generalinis direktorius Romualdas Žadeika.
R.Vaštakas: „„Kompanijos neturėtų tuo piktnaudžiauti, ypač jei parduodami bilietai į sėdimas vietas.“
Rimvydas Vaštakas / BFL nuotr.

Šis sprendimas į generalinio direktoriaus pareigas grąžino iki tol bendrovei vadovavusį smulkųjį koncerno „Achemos grupė“ akcininką Romualdą Žadeiką.

Į teismą su ieškiniu kreipėsi smulkiosios akcininkės Marija Kaminskienė ir R.Žadeikos žmona Jūratė Žadeikienė, kuri yra velionio koncerno įkūrėjo ir ilgamečio vadovo Bronislovo Lubio dukra. Ieškinio pagrindu tapo ginčytinas naujosios koncerno valdybos sudarymas ir naujo valdybos nario R.Reklaičio bei generalinio direktoriaus R.Vaštako skyrimai.

R.Žadeika buvo laikinasis koncerno vadovas, tačiau neseniai koncerno valdyba, kurios kontrolę perėmė stambiausia koncerno akcininkė B.Lubio našlė Lyda Lubienė, neigiamai įvertino jo veiklos ataskaitą ir nusprendė jį atleisti iš pareigų. Valdybos narys Valdas Sutkus žiniasklaidai aiškino, kad R.Žadeikos veiklos rezultatai neatitiko valdybos lūkesčių, o viena svarbiausių priežasčių jį atleisti buvo tai, kad R.Žadeika nesugebėjo tinkamai paaiškinti, kaip vyksta derybos su Rusijos koncernu „Gazprom“ dėl mažesnių dujų kainų, kurios labai svarbios vienai svarbiausių koncerno įmonių – „Achemos“ gamyklai. V.Sutkus taip pat davė suprasti, kad R.Žadeika buvo lojalus kitiems mažiesiems koncerno akcininkams, o ne kontrolinio paketo savininkei L.Lubienei.

„Achemos grupės“ nuotr./Romualdas Žadeika
„Achemos grupės“ nuotr./Romualdas Žadeika

Be R.Reklaičio, „Achemos grupės“ valdybai priklauso stambiausia koncerno akcininkė L.Lubienė, V.Sutkus, Kasparas Jurgelionis ir valdybos pirmininkas Kęstutis Balutis.

K.Jurgelioniui, kuris atstovauja smulkiųjų akcininkų interesams, yra pateiktas likusių valdybos narių ieškinys dėl žalos koncernui tyčiniais veiksmais padarymo ir trukdymo valdybos darbui.

Rugsėjo pabaigoje žiniasklaidai buvo išplatintas „Achemos grupės“ profesinės sąjungos pareiškimas, kuriame naujuoju koncerno generaliniu direktoriumi tapęs R.Vaštakas kaltinamas persekiojimu ir represijomis. R.Vaštakas nepatenkintus darbuotojus apkaltino siekiu sutrukdyti pertvarkyti bendrovę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius