Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Achema“ uždirbo solidžiai nepaisant ginčų su valstybe

Trąšų gamybos įmonė „Achema“ pastaruosius dvejus metus didina pelną, nepaisant stringančių derybų su „Gazprom“, ginčų su valstybe ir pingančių trąšų. Kaip rodo pateikta ataskaita, praėjusiais metais gamykla uždirbo 73,4 mln. eurų, o dividendams skyrė 30 mln. eurų. Didžiausia bendrovės akcininkė yra Lyda Lubienė.
„Achema“ švenčia 50-ąjį jubiliejų
„Achema“ švenčia 50-ąjį jubiliejų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Achema, AB Jonava

2014 m. pelnas buvo 47,3 mln. eurų (prieš mokesčius).

Iš „Achemos“ pateikto pranešimo spaudai apie praėjusių metų rezultatus yra aišku, kad pernai didžiausia azotinių trąšų gamykla Baltijos šalyse pagamino 2,6 mln. tonų produkcijos (2014 m. – 2,3 mln. tonų).

Remiantis audituotais duomenimis, AB „Achema“ pardavimo pajamos 2015 m. siekė 562,6 mln.Eur ir buvo 6% didesnės nei 2014 m. (530,5 mln.Eur.)

„Geresnius nei ankščiau praėjusių metų rezultatus nulėmė keli faktoriai. Pirmasis, tai – trumpesnis įrenginių remonto laikas nei 2014 m., tai leido mums pagaminti ir atitinkamai parduoti daugiau produkcijos, ypač skystųjų trąšų“, – pranešime spaudai cituojamas AB „Achema“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas.

Gamyklos eksportas didėjo ir dėl kritusios naftos kainos. „Dėl kritusių naftos ir kitų žaliavų kainos sumažėjęs konkurencinis skirtumas tarp mūsų ir kitų trąšų gamintojų“, – teigiama pranešime.

Anot bendrovės vadovo, šiems metais situacija dėl gamtinių dujų yra beveik išspręsta: iki ketvirto ketvirčio dėl dujų sudaryta sutarti su „Statoil“, metų pabaigoje dalis dujų dar bus perkama iš „Gazprom Export“.

Finansinės atskaitomybės duomenimis, šių metų pasiektas pelnas dengs ir 2014 m. nuostolius, kai nebuvo aišku, ar pavyks susiderėti dėl mažesnių dujų kainų.

Pasak R.Miliausko, įmonė buvo pasiruošusi ir blogiausiam scenarijui, jei nepavyktų sėkmingai susiderėti dėl kelerių metų ginčytinų pagrindinės žaliavos kainų. Pagal patikslintus duomenis, 2014 m. pelnas – 47,3 mln. eurų (prieš mokesčius).

Didžiausią įtaką pardavimų augimui turėjo KAS (skystųjų trąšų) pardavimai. Palyginus su 2014 m. KAS parduota 23 proc. daugiau. Taip pat augo trąšų su siera poreikis Skandinavijos rinkose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius