Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 24 /15:30

„Achemos“ profesinės sąjungos vadovė: situacija sudėtinga

Jonavos azoto trąšų gamyklai „Achema“ trečiadienį pranešus apie nuo rugsėjo laikinai stabdomą veiklą, bendrovės profesinės sąjungos pirmininkė Birutė Daškevičienė sako, kad šiuo metu svarbiausia užtikrinti įmonės veiklos tęstinumą ir pajamas darbuotojams.
„Achemos“ darbuotojų mitingas
„Achemos“ darbuotojų mitingas / Erikas Ovčarenko/BNS
Temos: 2 Verslas Achema, AB

„Situacija yra sudėtinga, bandome ieškoti geriausių sprendimų su įmonės vadovybe, esame pasiruošę bendradarbiauti. Šiuo metu svarbiausia užtikrinti, kad ir bendrovė išgyventų ir kad darbuotojai gautų tokias pajamas (prastovų išmokas – BNS), iš kurių galėtų išgyventi bei sulaukti bendrovės atsigavimo“, – trečiadienį BNS sakė B.Daškevičienė.

Vėliau ji BNS pranešė, kad bendrovės administracija kreipėsi į profesinę sąjungą prašydama supratimo, o darbuotojai tikisi, kad tokia įmonės situacija netaps dingstimi darbdaviams piktnaudžiauti.

„Bendrovė kreipėsi prašydama supratimo ir mes tikimės, kad šita situacija netaps priežastimi piktnaudžiauti, tikimės sąžiningo balanso tarp darbdavio galimybių ir darbuotojų poreikių“, – pranešime sakė profesinės sąjungos vadovė.

„Achemos“ vadovas Ramūnas Miliauskas trečiadienį sakė, kad gamyklą stabdyti dabar planuojama iki gruodžio, o dalis darbuotojų bus išleisti į prastovas pusei mėnesio, dalis – mėnesiui.

„Didžiajai daliai darbuotojų ši situacija reiškia sumažėjusias pajamas dėl prastovų ir nežinomybę“, – sakė B.Daškevičienė.

R.Miliausko teigimu, prastovose esantiems darbuotojams bendrovė ketina mokėti Darbo kodekso numatytas išmokas, kurios siekia 40 proc. vidurinio atlyginimo. Jis taip pat patvirtino, jog „Achema“ planuoja atleisti iki 5 proc. darbuotojų.

„Sodros“ duomenimis, šiuo metu įmonėje dirba 1250 darbuotojų.

„Achema“ pranešė, kad didėjant gamtinių dujų kainai ir dėl to nevaldomai kylant trąšų savikainai, gamykla nuo rugsėjo 1 dienos laikinai stabdo veiklą.

Nuo 2021-ųjų rudens ne visu pajėgumu dirbanti gamykla yra didžiausia Lietuvoje gamtinių dujų vartotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius