Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„AeroCity Tech Ventures“ skirs 20 mln. eurų aviacijos startuolių finansavimui

Vilniuje sparčiai augantis aviacijos įmonių miestelis „AeroCity“ turi puikių žinių pasaulį sudrebinti pasirengusiems startuoliams bei aviacijos verslo inovatoriams ir pristato „AeroCity Tech Ventures“ fondą, kuriuo sieks padėti nuo žemės atsispirti geriausioms aviacijos technologijų verslo idėjoms, rašoma pranešime spaudai.
/ „Avia Solutions Group“ nuotr.

Tarptautinės aviacijos paslaugų įmonių grupės „Avia Solutions Group“ statomo įmonių miestelio „AeroCity“ bei jame įsikrusiančio technologinių įmonių klasterio „AeroCity Tech Valley“ tikslas – suburti didžiausią potencialą turinčias įmones, inovatyviausias idėjas bei aukščiausios klasės profesionalus, taip skatinant modernių sprendimų aviacijos sektoriui kūrimą.

„Nors iš pirmo žvilgsnio aviacija gali pasirodyti kaip itin moderni industrija, realybėje situacija kiek kitokia. Daugybės licencijų, įėjimo barjerų ir skrydžio saugos reikalavimų ginama industrija gali būti pavadinama ypač sustabarėjusia, o pasaulį sukrėtusi pandemija tik dar labiau išryškino aviacijos verslo problemas. Todėl šiame sektoriuje ir įžvelgiame didžiulį potencialą – čia dar yra daug vietos šiuolaikiškoms idėjoms, sprendimams bei skaitmenizacijai,“ – komentavo „AeroCity Tech Valley“ verslo inkubatoriaus vadovas Julius Norkūnas, jau daugelį metų dirbantis su inovacijomis ir startuoliais.

„Avia Solutions Group“ įkurtas „AeroCity Tech Ventures“ fondas investuos į naujas bei augančias įmones, turinčias vertingų technologinių idėjų aviaciniam sektoriui, tačiau neturinčių pakankamai resursų joms įgyvendinti ar plėtoti.

„Esame numatę startuolių, produktų bei idėjų finansavimui skirti net 20 mln. eurų ir tikime, jog su mūsų pagalba dienos šviesą išvys ne viena aviacijos pasaulį pakeisianti idėja,“ – komentavo „AeroCity Tech Valley“ verslo inkubatoriaus vadovas Julius Norkūnas. „Aviacijos industrija tik dabar pradeda skaitmeninį perversmą, todėl tikime, kad „AeroCity Tech Ventures“ taps nepamainomu įrankiu įmonėms, siekiančioms į aviaciją įnešti pozityvių permainų.“

Anot „AeroCity Tech Valley“ vadovo, startuoliams bus siūlomas ne tik finansavimas, bet ir nepamainomos žinios. „Mūsų atrinktos įmonės turės galimybę dalyvauti ir technologinių įmonių akseleratoriuje „Runway 36“, kurio tikslas yra užtikrinti tolimesnį įmonių augimą, suteikiant joms reikiamus įrankius bei žinias, padėsiančius palaikyti verslo stabilumą ir plėtrą.“

Su „AeroCity Tech Ventures“ atrinktomis įmonėmis dirbs patyrusi komandą, kurios branduolį sudaro startuolių verslo ekspertas ir „AeroCity Tech Valley“ verslo inkubatoriaus vadovas Julius Norkūnas bei daugiau nei 12 metų investicinės bankininkystės patirties turintis Daumantas Mockus.

Dar iki 2021 metų pabaigos „AeroCity“ miestelyje, kurį šiuo metu sudaro tarptautinės aviacijos paslaugų įmonių grupės „Avia Solutions Group“ biuras bei modernus viešbutis „Loop“, duris atvers „AeroCity Tech Valley“. Tai – unikalus architektūrinis kūrinys su realiu lėktuvu jau „nutupdytu“ pastato vestibiulyje, kuriame įsikurs įmonių grupės IT paslaugas teikiančios bendrovės bei startuoliai, siekiantys modernizuoti ir skaitmeninti aviacijos pramonę. Kitas žingsnis miestelio plėtros planuose – 600 kambarių bendro gyvenimo (co-living) kompleksas, skirtas į Lietuvą atvykstantiems tarptautinės grupės darbuotojams bei svečiams. Planuojama, kad jame 2025-aisiais dirbs bei gyvens virš 8 tūkst. specialistų, aptarnaujančių įmonių grupę visame pasaulyje.

„Tikiu, kad „AeroCity Tech Valley“ taps vieta, kurioje kurs bei tobulės talentingi idėjų vystytojai, IT inžinieriai ir kiti specialistai, padėsiantys aviacijos technologijas pakylėti į naujas aukštumas,“ – teigė Julius Norkūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius