Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Agrokoncerno“ grupė už 300 mln. eurų statys grūdų perdirbimo gamyklą Kuršėnuose

Ramūno Karbauskio valdoma žemės ūkio ir didmeninės prekybos grupė „Agrokoncernas“ Kuršėnuose planuoja statyti 300 mln. eurų vertės giluminio grūdų perdirbimo gamyklą.
Agrokoncerno būstinė
Agrokoncerno būstinė / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Įmonė „Agrokoncernas GDP“ ją statys buvusioje Pavenčių cukraus fabriko teritorijoje, o statybos truks apie penkerius metus, antradienį pranešė „Agrokoncernas“.

Grupės atstovė Viktorija Žižiūnienė BNS patikslino, jog gamykla jau projektuojama.

Pasak „Agrokoncernas GDP“ direktorės Alinos Adomaitytės, gamykloje būtų sukurta apie 300 darbo vietų, iš kurių pusė skirtos aukštos kvalifikacijos specialistams.

„Projekto metu bus sutvarkyta ne tik gamyklos, bet ir šalia jos esanti aplinka, taip pat atnaujinti keliai, tvarkomi dujų, vandentiekio, nuotekų tinklai, apšvietimas“, – pranešime sakė A. Adomaitytė.

Per metus gamykloje planuojama perdirbti apie 500 tūkst. tonų kviečių. Iš jų bus gaminamas krakmolas ir glitimas, biotrąšos, o vienas iš šalutinių gamybos produktų bioetanolis bus naudojamas kaip biokuras.

Anot pranešimo, projektas rengiamas su užsienio partneriais, kurie įgyvendins kai kuriuos technologinius sprendimus, tačiau jie kol kas neatskleidžiami, nes, pasak V. Žižiūnienės, dar vyksta derybos.

„Tai bus viena žaliausių ir moderniausių gamyklų ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Paprastai tariant, viską, ką paimsime iš žemės, į ją ir sugrįš. Naujausios technologijos užtikrins kvapų neutralizavimo, garsų slopinimo, dulkėtumo ir kitų su gamykloje vykstančių procesų optimizavimą“, – sakė „Agrokoncernas GDP“ direktorė.

Jos skaičiavimu, gamykla galėtų generuoti apie 300 mln. eurų apyvartą.

„Agrokoncernas“ praėjusiais finansiniais metais, kurie prasideda liepos 1 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną, jo konsoliduotos pajamos siekė 165,78 mln. eurų – 21,1 proc. daugiau nei ankstesniais finansiniais metais, jis uždirbo 12,6 mln. eurų grynojo pelno – 2,7 karto daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius