Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Agrowill Group“ teisme aiškinsis, ar Lietuvos bankas viršijo įgaliojimus

Žemės ūkio investicijų bendrovė „Agrowill Group“ mano, kad Lietuvos bankas viršijo savo įgaliojimus ir kompetenciją, nurodydamas pataisyti 2014 metų finansines ataskaitas. Dėl to bendrovė kreipėsi į teismą.
Lietuvos bankas
Lietuvos bankas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Agrowill Group“ per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas priėmė įmonės skundą dėl Lietuvos banko priežiūros tarnybos vasario 15 dienos sprendimo.

Bendrovės valdybos narys Vladas Bagavičius BNS teigė, kad „Agrowill Group“ laikosi nuomonės, jog bankas viršijo savo įgaliojimus.

„Banko sprendimai, mūsų nuomone, viršija Lietuvos banko įgaliojimų ir kompetencijų ribas“, – BNS sakė V.Bagavičius.

Jo teigimu, Lietuvos bankas įpareigojo bendrovę atlikti veiksmus, kurių nenumato teisės aktai.

„Manome, kad banko sprendime yra įpareigojimas dėl tarptautinių apskaitos standartų taikymo ir čia iškyla teisiniai dalykai“, – teigė bendrovės valdybos pirmininkas.

Jis teigė negirdėjęs apie panašias bylas, tad sutiko, jog tai gali tapti precedentu.

Lietuvos bankas vasarį įspėjo „Agrowill Group“ dėl 2014 metų finansinių ataskaitų netikslumų, susijusių su bendrovės įstatinio kapitalo didinimu. Anot LB, Lietuvos įmonės „eTime invest“, kuri per antrinę bendrovę nuomos teise valdo 11 tūkst. hektarų žemės Kryme, akcijų, kurios buvo panaudotos didinant „Agrowill Group“ įstatinį kapitalą, vertė galėjo būti nustatyta netinkamai.

„eTime invest“ akcijomis, kurios buvo įvertintos 4,84 mln. eurų, su verslininku Gediminu Žiemeliu siejama bendrovė „Vretola Holdings“ 2014-ųjų balandį apmokėjo 4,1 mln. eurų nominalios vertės naujų „Agrowill Group“ akcijų, sudarančių 7,55 proc. bendrovės įstatinio kapitalo.

„Agrowill Group“ vasarį nurodė, kad šis sprendimas 2014 metų įmonės ir grupės finansinei būklei ir finansiniams rezultatams jokios įtakos neturės. Taip pat pabrėžta, kad 2014 metų ir vėlesnėse ataskaitose „eTime invest“ valdomų aktyvų Kryme vertė jau sumažinta iki 289 tūkst. eurų.

„Agrowill Group“ akcijos kotiruojamos Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše ir Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius