Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air Baltic“ būtinas strateginis investuotojas, teigia Latvijos susisiekimo ministras

Latvijos nacionalinei skrydžių bendrovei „Air Baltic“ būtinas strateginis investuotojas, pareiškė naujasis Latvijos susisiekimo ministras.
„AirBaltic“ lėktuvas
„AirBaltic“ lėktuvas / AirBaltic.com nuotr.

„Investuotojas „Air Baltic“ būtinas, kad galėtų pritraukti papildomo kapitalo, taip pat ir žinių, kaip atsilaikyti galimos krizės akivaizdoje“, – interviu šalies visuomeninei televizijai sakė Talis Linkaitis.

Jo žodžiais, oro pervežimo verslas šiuo metu klesti, tačiau geri laikai kažkada baigsis, todėl reikia ruoštis galimai krizei.

„Manau, kad rasime tinkamą būdą strateginiam investuotojui mūsų oro vežėjai pritraukti“, – pabrėžė jis.

Atsakydamas į klausimą, ar „Air Baltic“ gali išsiversti ir be investuotojo, ministras pripažino, kad „tokia teorinė galimybė yra, bet būtų geriau, jei be valstybės jos valdyme būtų dar kai kas“.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, „Air Baltic“ strateginio investuotojo paieškai pasamdytas naujas konsultantas – Niujorke įsikūręs investicijų bankas „Greenhill & Co“.

Ankstesnė konsultantė „Lazard Freres“ siūlymus Latvijos vyriausybei turėjo pateikti iki praėjusių metų lapkričio.

Ankstesnis Latvijos ministrų kabinetas, kaip pernai spalį skelbė Susisiekimo ministerija, svarstė ir visų valstybei priklausančių „Air Baltic“ akcijų pardavimo galimybę. Tuometinis ministerijos valstybės sekretorius tvirtino, kad konsultacijos ir derybos strateginiam „Air Baltic“ investuotojui pritraukti vyko kone su visomis pasaulinio lygio aviakompanijomis, taip pat su įvairiais investicijų fondais.

„Air Baltic“ vadovas Martinas Gaussas, praėjusių metų pabaigoje kalbėdamas apie jau ne vienerius besitęsiančią strateginio investuotojo paiešką, konkrečių atsakymų vengė, tačiau užsiminė apie akcijų kotiravimo biržoje galimybę.

Valstybė valdo 80,05 proc. „Air Baltic“ akcijų, o likusios akcijos priklauso Danijos investuotojo Larso Thueseno įmonei „Aircraft Leasing 1“.

Lėktuvų parką naujais orlaiviais atnaujindama ir pildydama „Air Baltic“ 2018-aisiais fiksavo naują visų laikų keleivių skaičiaus rekordą – 4,136 mln. žmonių. Palyginti 2017 metais, kai jos keleivių srautas taip pat buvo rekordinis, pernai jų padaugėjo 17 procentų.

Praėjusį mėnesį M.Gaussas skelbė, jog jo vadovaujama bendrovė 2018 metais gavo per 400 mln. eurų pardavimų pajamų, apytikriai 15 proc. daugiau nei daugiau nei 2017-aisiais.

„Air Baltic“ aptarnauja daugiau kaip 70 oro linijų iš Rygos, Vilniaus ir Talino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius