Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Airbnb“ priima užsakymus, kurių negali įvykdyti

Berlyno gyventojams nuo gegužės draudžiama nuomoti visą butą trumpam laikui. Tačiau „Airbnb“ vis dar priima tokius atsakymus, kuriuos po to butų savininkai yra priversti atšaukti.
Rytų pusės galerija
Rytų pusės galerija / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Airbnb Berlynas

Skaitytojas „The Guardian“ pasakoja, kad kovą Berlyne užsisakė butą, ir, turėdamas, kur apsistoti, įsigijo lėktuvo bilietus.

Tačiau per „Airbnb“ atliktą užsakymą buto savininkas atšaukė, sakydamas, kad tą padaryti jam patarė advokatas.

„Aš ieškojau informacijos jų svetainėje, tačiau nieko rasti nepavyko, todėl tiesiog užsisakiau kitą butą. Antrasis užsakymas taip pat buvo atšauktas. Tik vėliau mums paaiškėjo, kad nuomoti visą butą trumpam laikui Berlyne yra nelegalu. Todėl turėjome pasirinkti kitą, brangesnį nakvynės variantą“, – pasakojo skaitytojas.

Skaitytojas pasiskundė „Airbnb“, paprašė sumokėti kainų skirtumą, nes jis jautėsi suklaidintas jų tinklalapio. Tačiau „Airbnb“ kainų skirtumą apmokėti atsisakė. Todėl skaitytojas nusprendė perspėti visus, susiruošusius į Berlyną.

Gegužę Berlyno valdžia uždraudė vietiniams trumpam nuomoti savo butus. Nepaisant to, „Airbnb“ vartotojams vis dar leidžia užsisakyti visą butą.

„The Guardian“ rašo, kad tokių pasiūlymų „Airbnb“ tinklalapyje yra net 15 puslapių. Žurnalistams kreipusis į įmonę, pastaroji paaiškino, kad kol kas Berlyno valdžios numatyti apribojimai yra neaiškūs, todėl viso buto nuomos pasiūlymai iš portalo nėra pašalinti.

„Įstatymo interpretacijos klaidina vietos gyventojus. (…) Mes norime dirbti su valdžia ir sukurti aiškias taisykles Berlyno gyventojams, kurie nuomoja savo namus“, – tikina bendrovė.

Todėl, jeigu kartais užsisakėte šiai vasarai būstą per „Airbnb“ Berlyne, patikrinkite, ar jūsų rezervacija nebuvo atšaukta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius