-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akcija „Dalinkis automobiliu“ keičia darbuotojų įpročius ir įkvepia rūpintis gamta

Ryto rutina ir spūstys kelyje daugeliui iš mūsų nėra maloniausia dienos dalis. Tačiau net ir laiką, kurį sugaištame važiuodami į darbą, galime paversti veikla, kuri padeda geriau pažinti vieniems kitus ir skatina veikti komandoje. Iš pat ryto gerai nusiteikę darbuotojai ne tik bus produktyvesni ir kūrybingi, bet ir greičiau pasieks užsibrėžtų rezultatų. Kaip organizuoti veiklas, kurios skatina efektyviau planuoti laiką, keičia darbuotojų įpročius bei įkvepia rūpintis gamta?
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

UAB „Callcredit operations” akcija „Dalinkis automobiliu” jau daugelį metų organizuojama pagrindiniame biure Lidso mieste Anglijoje. Graži tradicija vykdoma ir kituose grupės biuruose, ne išimtis ir Kaunas. Jos metu darbuotojai kviečiami užuot į darbą važiavus kiekvienas savo automobiliu, kooperuotis ir į darbą vykti viena transporto priemone. Taip darbuotojai skatinami tausoti gamtą ir planuoti keliones. Tai ypač patogu, jeigu kolegos gyvena visai netoliese arba pakeliui į darbą ir iš jo.

Tik prasidėjus šiai akcijai sužinojau, kad kolega Tomas gyvena vos už kelių namų. Taigi, dabar dažniau važiuosime namo kartu”. Rusnė

Visi darbuotojai dalyvavę akcijoje buvo paprašyti nusifotografuoti ir atsiųsti nuotrauką. Akcijos dalyvius įmonė apdovanojo nemokamais pietumis restorane, o nugalėtojų ekipažui buvo įteikti diplomai ir šokoladiniai medaliai. Tokia smagi akcija tampo kasmetine ir labai laukiama įmonės tradicija.

Kaip organizuoti aplinką tausojančią ir bendradarbiavimą skatinančią akciją „Dalinkis automobiliu” įmonėje

  1. Informuokite įmonės darbuotojus apie akcijos „Dalinkis automobiliu” datą ir prizus. Akcijos tikslas — paskatinti įmonės darbuotojus drauge vykti į darbą ir taip ne tik laimėti bei daugiau bendrauti, bet ir tausoti mus supančią aplinką.
  2. Nurodytą dieną kvieskite darbuotojus atsiųsti savo komandos fotografiją (asmenukę) tiesiai iš automobilio. Išrinkite nugalėtojus.
  3. Dalyvius apdovanokite šauniais prizais (pvz., pietumis restorane), o daugiausiai darbuotojų subūrusią komandą —  nugalėtojų diplomais bei šokoladiniais medaliais.
  4. Atsakingo verslo idėjomis dalinkitės su įmonės partneriais, pakvieskite juos dalyvauti panašiose akcijose.

„Dalinimosi akcija ne tik prisideda prie mažesnio transporto naudojimo ir gamtos saugojimo, bet svarbiausia suartina ir leidžia labiau pažinti vienas kitą, kas labai svarbu dirbant kolektyve” - Justina.

Nebūtina laukti akcijų atrakcijų, kad galėtum šalia gyvenančiam kolegai padaryti gerą darbą. Tokia akcija naudinga abiem pusėms: smagi kelionė į darbą kartu gali virsti į gražią draugystę už darbo ribų” Vaida.

 

Tokios akcijos ne tik sukurs draugišką atmosferą, bet ir paskatins įmonės darbuotojus koreguoti savo įpročius ir taip tausoti mus supančią aplinką.  Prisidėti prie švaresnės aplinkos galime kiekvienas ir tam nereikia jokių papildomų išlaidų ar priemonių.

Daugiau informacijos, kaip kurti verslą atsakingai, ieškokite Verslas atsakingai Facebook paskyroje.

 
www.verslasatsakingai.lt
www.verslasatsakingai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius