Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akibrokštas: „Norfa“ pirkėjų be kaukės neįleido, nors jų įsigyti nėra kur

Į 15min kreipėsi susirūpinusi skaitytoja – į Molėtuose esančią „Norfą“ pirkėjai be kaukių neįleidžiami, o šalikai ar kitokie uždangalai netinka. Tuo metu kaukių nėra kur pirkti. Prekybos tinklo vadovas Dainius Dundulis pasigenda aiškumo Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintose rekomendacijose.
„Norfa“
„Norfa“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min sulaukė emigrantės skambučio iš Jungtinės Karalystės – susirūpinusi moteris skambino rūpindamasi savo mama, kuri buvo išprašyta iš „Norfos“ Molėtuose.

„Molėtų „Norfa“ neįleidžia pirkėjų, kurie nedėvi kaukių. Kokios nors skarelės ar šalikai ant nosies netinka“, – skundėsi moteris.

Anot skaitytojos, jos senai mamai eiti iki „Maximos“ per toli.

„Kaukės kol kas tėra rekomenduojamos, tad klausimas, ar gali parduotuvė vienašališkai nustatyti tokius reikalavimus“, – pyko moteris.

Įmonės „Rivona“ ir prekybos tinklo „Norfa“ vadovas Dainius Dundulis sako, kad tai atskirų parduotuvių sprendimas, kaip saugoti personalą.

„Nu mes centralizuotai tai neapribojome, bet iš tikrųjų tai yra sveikatos apsaugos ministro išėjęs sprendimas. Kaip aš suprantu, kad be kaukių mes negalime leisti“, – sako D.Dundulis.

Tiesa, tokio griežto sprendimo nebuvo. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kovo 23 dieną pasirašė sprendimą, kuriuo rekomenduojama gyventojams viešose vietose dėvėti medicinines kaukes, o nesant galimybės – kitokias medžiagines kaukes, dengiančias nosį ir burną. Taip pat rekomenduojama gyventojams dėvėti vienkartines pirštines. Gyventojai įpareigojami vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis saugaus atstumo, griežtai laikytis asmens higienos reikalavimų (rankų higiena, kosėjimo, čiaudėjimo etiketas).

Kitu sprendimu prekybininkai įpareigoti riboti pirkėjų srautus, prie įėjimų skelbti informaciją apie asmens higienos laikymąsi.

„Na vat, sakysime ten neaiškiai yra parašyta. Tad tikrai norėtųsi, kad būtų aiškesnis paaiškinimas. Aš šiandien dienai direktoriams negaliu tiksliai nurodyti, nes man pačiam ten neaišku, kaip iš tikrųjų yra. Jei direktorius supranta, kad toks reikalavimas, jis neįleidžia. O man dėl sveikatos sumetimų sakyti, kad jūs įleiskite visus – aš tikrai to nedarysiu“, – sako D.Dundulis.

Jis patvirtino, kad „Norfa“ šiuo metu neturi galimybės pasiūlyti pirkėjams įsigyti kaukių, bet tikisi, kad pirmoji kaukių siunta parduotuves pasieks antradienį arba trečiadienį.

„Mes darbuotojus esame aprūpinę, bet gyventojams šiuo metu neturime. Bet ateityje planuojame turėti pardavime. Pirmą partiją turėtume gauti antradienį–trečiadienį“, – kalbėjo D.Dundulis.

Vyriausybės Visuomenės informavimo grupės atstovai neturėjo aiškaus atsakymo, ar prekybininkai gali neįleisti gyventojų, prisidengiančių veidą tik skarele ar šaliku.

O „Maxima Grupės“ Korporatyvinių reikalų vadovė Ernesta Dapkienė patikina, kad pirkėjai be kaukės įleidžiami.

„Neturime teises stabdyti, bet reguliuojame srautus, prašome dezinfekuoti rankas, užsidėti pirštines, laikytis atstumo“, – atsakė E.Dapkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius