Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Amazon“ pareiškė palaikanti J.Bideno pasiūlymą didinti pelno mokestį

„Amazon“ antradienį pareiškė remianti JAV prezidento Joe Bideno pasiūlymą padidinti pelno mokestį, siekiant finansuoti infrastruktūros atnaujinimo planą.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Amazon

Pasak bendrovės, tai turėtų būti „subalansuoto sprendimo, palaikančio ar didinančio JAV konkurencingumą“, dalis.

Bendrovės vadovas Jeffas Bezosas paskelbė komentarą praėjus kelioms dienoms po to, kai J.Bidenas paminėjo JAV technologijų ir elektroninės prekybos milžinę kaip siekiančią išvengti pajamų mokesčių, pasiūlydamas padidinti pelno mokesčio tarifo lubas iki 28 procentų.

„Palaikome prezidento administracijos dėmesį drąsioms investicijoms į JAV infrastruktūrą“, – pareiškė J.Bezosas.

„Pripažįstame, kad šiai investicijai reikės nuolaidų iš visų pusių – tiek dėl to, ką apima planas, tiek dėl to, kaip už tai bus sumokėta – mes palaikome pelno mokesčio tarifo didinimą“, – pažymėjo J.Bezosas.

Jis pridūrė: „Tikimės, kad Kongresas ir [prezidento] administracija susiburs išvien, kad rastų teisingą, subalansuotą sprendimą, palaikantį ar didinantį JAV konkurencingumą".

„Amazon“ jau ne vienerius metus sulaukia kritikų kaltinimų, kad moka nedaug arba visai nemoka pelno mokesčių. Bendrovė gynė savo politiką sakydama, kad jos investicijos kompensuoja mokesčius, kaip numatyta mokesčių kodekse.

J.Bidenas pasiūlė 2 trln. JAV dolerių vertės infrastruktūros atnaujinimo programą, kuri būtų iš dalies finansuojama padidinant pelno mokesčio tarifą nuo 21 iki 28 procentų ir sugriežtinant galimybes pasinaudoti mokesčių rojais.

Praėjusį mėnesį J.Bidenas pacitavo 2019 metų tyrimo rezultatus, parodžiusius, kad 91 iš „Fortune 500“ sąraše esanti įmonė – „didžiausios įmonės pasaulyje, įskaitant „Amazon“ <...> – nemoka nė vieno cento pajamų mokesčio valstybei“ ir pridūrė: „Tai tiesiog neteisinga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius