Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Amazon“ pasiūlė nuolatinį darbą 125 tūkst. laikinų darbuotojų

JAV internetinės prekybos milžinė „Amazon“ ketvirtadienį pranešė pasiūliusi nuolatinį darbą 125 tūkst. laikinų darbuotojų, įdarbintų per pandemiją išaugus internetinės prekybos paklausai.
„Amazon“
„Amazon“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kovo mėnesį „Amazon“ padidino savo darbuotojų skaičių, pasamdydama 175 tūkst. naujų darbuotojų, nes dėl karantino užsidarius fizinėms parduotuvėms, žmonės ėmė dažniau apsipirkti iš namų.

„Kaip ir kitos bendrovės, mes pasamdėme šiuos darbuotojus laikinai, kad patenkintume išaugusią paklausą. Daugelis jų tikėjosi sugrįžti į ankstesnes darbovietes, kai tik valstijos pradės vėl atverti ekonomikas“, – tinklaraščio įraše teigė „Amazon“.

„Ilgalaikių perspektyvų vaizdui tapus aiškesniam, suteikiame galimybę 125 tūkst. tų, kurie atvyko pas laikinai, pasilikti „Amazon“ ir nuo birželio dirbti visu etatu“, – pridūrė bendrovė.

Visgi bendrovė taip pat susidūrė su sandėlių darbuotojų ir aktyvistų protestais, kurie tvirtina, kad „Amazon“ padarė nepakankamai, kad užtikrintų darbuotojų saugumą.

„Amazon“ apie šį žingsnį paskelbė dieną, kai JAV vyriausybė pranešė, jog dėl nedarbo išmokų praėjusią savaitę kreipėsi dar 2,1 mln. amerikiečių, o nuo kovo mėnesio atleistų žmonių skaičius Jungtinėse Valstijose perkopė 40 milijonų.

O diena anksčiau „Amazon“ akcininkai atmetė virtinę kritikų pasiūlymų, pateiktų metiniame bendrovės susirinkime, skirtų numatyti naujus socialinės milžinės socialinės atsakomybės tikslus.

„Amazon“ pažymėjo viena iš pirmųjų stambiųjų darbdavių pasiūliusi minimalų 15 JAV dolerių atlyginimą per valandą, gerokai viršijantį federalinius reikalavimus, kartu su kitomis lengvatomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius