Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie mokestinius pakeitimus verslą siūloma informuoti elektroniniais laiškais ar sms

Mokesčių mokėtojai ateityje apie visus mokestinius pakeitimus turėtų būti informuojami tiesiogiai - elektroniniais laiškais ar sms žinutėmis. Tą turėtų užtikrinti Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), „Sodra“, Socialinės apsaugos ir darbo bei Finansų ministerijos.
Verslininkas
Verslininkas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kiekvienas mokesčių mokėtojas, verslo žmonės turėtų gauti pranešimus apie pakeitimus“, – BNS teigė Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė.

Naują tvarką trečiadienį planuoja aptarti parlamentinis Socialinių reikalų ir darbo komitetas. Savo pozicijas dėl to išsakys ir VMI, „Sodros“, ministerijų atstovai.

Pasak R.Baškienės, informacija apie mokestinius pokyčius padėtų išvengti verslo nepasitenkinimo, būtų mažiau nesusipratimų. Be to, anot parlamentarės, tai užkirstų kelią mokesčius slepiančiam verslui teisintis, kad jis apie pasikeitimus nežinojo arba sužinojo per vėlai.

R.Baškienė BNS tvirtino, kad naujų galimybių pateikti informaciją apie mokestinius pakeitimus nutarta ieškoti dėl to, nes kilo nepasitenkinimas dėl nuo šių metų pradžios išaugusių mokesčių – nuo sausio taikomi nauji privalomojo sveikatos draudimo ir „Sodros“ įmokų tarifai savarankiškai dirbantiems asmenims, pavyzdžiui, ūkininkams, individualių įmonių ir mažųjų bendrijų turėtojams, individualia veikla užsiimantiems gyventojams.

Mokesčių tarifai išaugo dėl to, kad Vyriausybė nuo liepos minimaliąją mėnesio algą (MMA) padidino iki 380 eurų, be to Seimas 2016 metų balandį nutarė, kad nuo sausio daugiau šalies gyventojų turi draustis pensijai, nuo ligos, vaiko priežiūrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius