Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aplinkosaugininkai panaikino licenciją asociacijai EEPA

Praėjusią savaitę Aplinkos apsaugos agentūra panaikino asociacijos EEPA licencijas, suteikiančias teisę organizuoti elektros ir elektroninės įrangos atliekų tvarkymą. Licencija panaikinta, nes asociacija šiemet tris kartus pažeidė Atliekų tvarkymo įstatymo reikalavimus, jai buvo skirti trys įspėjimai apie galimą licencijų galiojimo sustabdymą, rašo „Verslo žinios“.
Baterijos
Baterijos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

EEPA vienija didžiausius elektros, elektroninės įrangos, baterijų bei akumuliatorių gamintojus ir importuotojus ir užima apie 70 proc. elektronikos atliekų tvarkymo organizavimo rinkos.

Sutvarkyti savo gaminių atliekas jai yra patikėję maždaug 400 įmonių, tarp jų „Senukų“ prekybos centras, „Maxima“, „Avitelos prekyba“, „TC prekyba“, „Ermitažas“ ir kiti.

EEPA direktorius Mantas Varaška teigė, kad asociacija kategoriškai nesutinka su aplinkosaugininkų sprendimu ir jau apskundė jį teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius