Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Apple“ sušvelnins „App Store“ politikos nuostatas žiniasklaidos programėlių kūrėjams

„Apple“ trečiadienį paskelbė ketinanti sušvelninti kai kurias savo elektroninės programėlių parduotuvės „App Store“ politikos nuostatas ir leis žiniasklaidos programėlių kūrėjams nukreipti klientus tiesiai į jų svetaines, nemokant komisinių.
„Apple“
„Apple“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pokytis, kuris bus įgyvendintas kitų metų pradžioje, įvedamas siekiant nutraukti Japonijos konkurencijos priežiūros komisijos atliekamą tyrimą.

Tai reiškia, kad vadinamųjų skaitymo programų, kuriose siūlomas skaitmeninis turinys, pavyzdžiui, laikraščiai, knygos, muzikos ar vaizdo įrašai, kūrėjai galės išvengti „App Store“ mokėjimo sistemos ir, atitinkamai, nemokėti 30 proc. siekiančių komisinių.

„Mes labai gerbiame Japonijos konkurencijos priežiūros komisiją ir vertiname mūsų kartu atliktą darbą, kuris padės skaitytojų programų kūrėjams padėti naudotojams nustatyti ir tvarkyti norimas programėles bei paslaugas, tuo pačiu apsaugant jų privatumą ir išlaikant pasitikėjimą“, – tinklaraščio įraše teigė „Apple“ atstovas Philas Schilleris.

Pasak „Apple“, skaitmeninio turinio programų kūrėjai galės susieti programėles su savo svetainėmis, kuriose vartotojai gali kurti ar tvarkyti paskyras.

Nors pakeitimą lėmė susitarimas su Japonijos prievaizde, jo nuostatos bus taikomos visoms parduotuvėje „App Store“ siūlomoms skaitymui skirtoms programoms, pažymėjo Silicio slėnio technologijų milžinė.

„Apple“ sulaukė kritikos dėl griežtų „App Store“ naudojimo sąlygų, numatančių, kad programų kūrėjai negali naudoti jokių kitų mokėjimų sistemų.

Tuo tarpu už jos siūlomos mokėjimo sistemos naudojimą „Apple“ ima net 30 proc. siekiantį komisinį mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius