2021 12 27 /10:49

„Apranga“ anksčiau laiko valstybei grąžino atidėtus mokesčius

MG grupės“ kontroliuojama didžiausia Baltijos šalių mažmeninės drabužių prekybos grupė „Apranga“, atsižvelgdama į šių metų vienuolikos mėnesių rezultatus ir planuojamą 2022-ųjų apyvartą, suderinusi su mokesčių administratoriais grąžino į valstybių biudžetus visus atidėtus mokesčius Baltijos šalyse.
Aprangos grupė
Aprangos grupė / Aprangos grupės nuotr.

Grupės įmonės Lietuvoje nuo 2020 metų lapkričio mėnesio su mokesčių administratoriumi sudarė sutartis dėl mokesčių atidėjimo grąžinimo pagal valstybės numatytą grafiką iki 2022 metų pabaigos, tačiau nusprendė valstybės pagalbą grąžinti anksčiau, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Apranga“.

Pasak „Aprangos“ vadovo Rimanto Pervenecko, mokesčių atidėjimas buvo viena efektyviausių ir greičiausiai pradėjusių veikti valstybės pagalbų, kuri buvo itin svarbi visiško neapibrėžtumo laikotarpiu, kai dėl koronaviruso pandemijos buvo uždarytos visos grupės parduotuvės.

„Viliamės, kad 2022 metais griežtų ribojimų pavyks išvengti ir saugiai dirbti laikantis visų būtinų reikalavimų. Atsižvelgdami į šių metų rezultatus, nusprendėme, kad norime ir galime valstybei grąžinti atidėtus mokesčius anksčiau laiko“, – komentare BNS sakė R.Perveneckas.

„Aprangos“ grupės įmonės buvo įtrauktos į labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusių įmonių sąrašą, kai griežto karantino sąlygomis buvo uždarytos visos grupės parduotuvės.

2022 metais „Aprangos“ grupė planuoja pasiekti 290 mln. eurų apyvartą (su PVM), arba 28 proc. didesnę nei laukiama 2021 metų apyvarta. Per 11 šių metų mėnesių grupės apyvarta siekė 202,7 mln. eurų – 6,4 proc. daugiau, nei prieš metus.

Šiuo metu „Aprangos“ grupė Baltijos šalyse valdo 171 parduotuvių tinklą – 102 Lietuvoje, 46 Latvijoje ir 23 Estijoje. Grupė kitąmet planuoja rekonstruoti ar atidaryti 6-10 parduotuvių.

Dariaus Mockaus valdomos „MG grupės“ holdingas „MG Investment“ rugsėjo pabaigoje valdė 62,3 proc. „Aprangos“ akcijų, D. Mockaus bendrovė „Minvista“ – 12,8 proc., „Swedbank“ klientai – 6,4 procento.

„Aprangos“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius