Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar lietuviški atlyginimai parvilios emigrantus?

Užsienio reikalų ministerija paskelbė tyrimą, kurio rezultatai rodo, jog esą 40 proc. emigrantų nori grįžti į Lietuvą. Ką apie tai mano ekonomistas – LRT televizijos laidos „Laba diena, Lietuva“ reportaže.
Nerijus Mačiulis
Nerijus Mačiulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiek tiek nustebau pamatęs tuos rezultatus. 40 proc. yra daugiau nei 200 tūkst. iš Lietuvos išvykusių piliečių. Vien svarstymas ir noras sugrįžti į Lietuvą dar nereiškia, kad jie ir sugrįš“, – sako „Swedbank“ vyr. ekonomistas dr. Nerijus Mačiulis.

Specialisto teigimu, užsienyje gyvenantys lietuviai supranta, kad didesnės pajamos turi ir pasekmių: didesnės gyvenimo išlaidos, mažesnė gyvenimo įvairovė, buvimas toli nuo artimųjų ir draugų ir t.t.

„Manau, kad tikrai ne kiekvienas ten įsitvirtina labai sėkmingai. Dėl to ir galvoja, kad tai – tik trumpalaikis etapas jų gyvenime“, – aiškina N.Mačiulis.

Ekonomistas priduria, kad artėjame prie to, kai emigracijas susilygins su imigracija. „Manau, kad tai įvyks šio dešimtmečio pabaigoje“, – tikina N.Mačiulis.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://www.lrt.lt/mediateka/irasas/99735?embed

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius