Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arijus Žakas: nepulkite keisti marketingo strategijos dėl „TikTok“ populiarumo

Vis sparčiau pasaulyje populiarėjantis socialinis tinklas „TikTok“ sujungė labiausiai vartotojų mėgstamus kitų socialinių tinklų funkcinius sprendimus, pasiūlė naują požiūrį į algoritmą, siūlydami vartotojui tokį turinį, kuris jam, tikėtina, patiks. Sukūrę platformą, kurios turinį galima matyti ir neregistruotiems vartotojams, jos kūrėjai gali džiaugtis dideliu vartotojų įsitraukimu.
„TikTok“
„TikTok“ / 123RF.com nuotr.

Tačiau „SOMA agency“ vadovas Arijus Žakas verslams nesiūlo aklai sekti madų ir naująjį socialinį tinklą vertina atsargiai, rašoma pranešime spaudai.

Siūlo nešvaistyti laiko

Anot A.Žako, marketingo srityje dirbantys specialistai labai dažnai mėgsta sutelkti nepamatuotai daug laiko, energijos ir resursų naujiems kanalams, kartais net šiek tiek pastumdami visus kitus procesus į šoną.

15min nuotr./Arijus Žakas
15min nuotr./Arijus Žakas

„Tai nėra teisingas požiūris, nes marketingo skyriaus darbuotojai turėtų rūpintis paslaugų ar prekių gerinimu ir pardavimų didinimu. Vien tik tai, kad atsirado naujas populiarus socialinis tinklas, dar nėra pakankama priežastis prekės ženklui žūtbūt ten būti“, – įsitikinęs A.Žakas.

Jis siūlo prisiminti kitą prieš kelerius metus populiarų socialinį tinklą „Snapchat“. Jam buvo prognozuojama tokia sėkmė, jog jis populiarumu turėtų pralenkti ir „Facebook“, ir „Instagram“.

„Snapchat“ turi savo auditoriją ir savo ištikimus vartotojus, tačiau planuotas perversmas neįvyko. Net ir tie lietuviški prekės ženklai, kurie pradėjo aktyvius veiksmus šiame socialiniame tinkle, dabar ten nieko nebedaro“, – teigia A.Žakas.

Išeitis – efektyviausių kanalų komplekso paieška

Pašnekovas marketingo specialistams siūlo darbus pradėti dėlioti nuo strategijos parengimo.

„Esu pragmatiškojo marketingo šalininkas: man viskas turi prasidėti nuo strategijos, tikslų ir nuoseklaus marketingo plano įgyvendinimo. Marketingo veiksmų mikse neabejotinai atsiras vietos nice to have sprendimams arba tam tikriems partizaniniams, netikėtiems, neplanuotiems veiksmams. Tačiau jie privalo koreliuoti su bendra marketingo strategija“, – akcentuoja A.Žakas.

Esu pragmatiškojo marketingo šalininkas: man viskas turi prasidėti nuo strategijos, tikslų ir nuoseklaus marketingo plano įgyvendinimo.

Didžiausią dėmesį A.Žakas siūlo skirti tiems marketinginiams veiksmams, kurie sukuria didžiausią vertę verslui. O jeigu lieka laiko ir galimybių, tik tuomet verta ieškoti nuotykių kituose kanaluose.

Pašnekovas taip pat primena, kad įvairių kanalų efektyvumas kiekvienam prekės ženklui gali būti individualus, nes skiriasi įmonių tikslai, tikslinės auditorijos ir argumentai, padedantys klientams priimti sprendimą.

„Siūlau visada ieškoti efektyviausių kanalų mikso ir tokios komunikacijos, kuri spręstų verslo iššūkius. Socialinis tinklas „TikTok“, kol kas mūsų regionui nesiūlantis jokios oficialios statistikos ir reklamų platformos, sunkiai sprendžiantis saugumo ir asmens duomenų apsaugos iššūkius bei nekontroliuojantis turinio, abejoju, kad galėtų išspręsti kitų prekės ženklų problemas“, – komentuoja A.Žakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius