Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atkurta D.Trumpo „Twitter“ paskyra, tačiau buvęs prezidentas entuziazmo nerodo

Skandalingai pagarsėjusio buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo „Twitter“ paskyra vėl pradėjo veikti. Tai įvyko po to, kai naujojo platformos savininko Elono Musko penktadienį paskelbtoje apklausoje nedidele persvara buvo nubalsuota už leidimą D.Trumpui vėl naudotis šia platforma.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpui naudotis tviteriu buvo uždrausta po 2021 m. sausio 6 dieną įvykusių riaušių Kapitolijoje, kai jis, pralaimėjęs prezidento rinkimus Joe Bidenui, mitinge kurstė savo šalininkus imtis veiksmų prieš Kongresą.

Kaip rašo „The Guardian“, suskaičiuota, kad E.Musko inicijuotoje apklausoje iš viso buvo atiduota kiek daugiau nei 15 mln. balsų, iš kurių 51,8 proc. balsavo už D.Trumpo sugrąžinimą į platformą.

„Žmonės išsakė savo nuomonę. D.Trumpas bus sugrąžintas“, – tviteryje rašė E.Muskas. Tiesa, milijardierius pripažino, kad dalį balsų sugeneravo vadinamieji botai (automatizuotos vartotojų anketos).

Tiesa, D.Trumpas nerodo didelio entuziazmo sugrįžti į platformą.

„Nematau tam jokios priežasties“, – vaizdo įraše sakė buvęs prezidentas.

Buvęs prezidentas sakė, kad naudosis savo naujos platformos „Truth Social“, programėle, kurią sukūrė jo startuolis „Trump Media & Technology Group“ (TMTG).

Neeilinį sprendimą uždrausti D.Trumpui naudotis platforma „Twitter“ priėmė po sausio 6 d. išpuolio prieš Kapitolijų, teigdamas, kad jo įrašai „tikėtina, paskatins ir įkvėps žmones pakartoti nusikalstamus veiksmus, kurie buvo įvykdyti JAV Kapitolijuje.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./D.Trumpo šalininkų protestas
AFP/„Scanpix“ nuotr./D.Trumpo šalininkų protestas

D.Trumpas antradienį paskelbė, kad kandidatuos 2024 m. prezidento rinkimuose ir gyrė E.Muską sakydamas, kad jis jam visada patiko. Tačiau buvęs JAV prezidentas taip pat sakė, kad tviteris kenčia nuo botų, netikrų paskyrų ir kad platforma susiduria su „neįtikinėtomis“ problemomis.

Tuo metu, kai E.Muskas buvo beužbaigiantis „Twitter“ įsigijimo sandorį, milijardierius pripažino, kad „panaikins draudimus žmonėms, kurių „Twitter“ paskyros buvo visam laikui sustabdytos.“

Neapykantos kalbos ir dezinformacijos ekspertai ruošėsi D.Trumpo, kuris per savo buvimo platformoje laiką sukaupė daugiau kaip 88 mln. sekėjų, sugrįžimui.

Tiesa, E.Muskas stengėsi nuraminti visuomenę, kad tokie sprendimai bus priimti tik po to, kai bus apsvarstyti turinio moderavimo taryboje, sudarytoje iš žmonių, turinčių „labai įvairių požiūrių“, ir joks paskyrų atkūrimas neįvyks, kol taryba nesusirinks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius