Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 10 /16:35

Atlaisvinus karantiną, I.Šimonytė turi du prašymus verslininkams ir vieną gyventojams

Laisvindama dėl COVID-19 plitimo įvestą karantiną, Vyriausybė trečiadienį nutarė nuo kitos savaitės pradžios atverti dalį parduotuvių ir leisti teikti grožio paslaugas. Priėmus šį sprendimą, premjerė Ingrida Šimonytė turi prašymų verslininkams ir gyventojams.

„Labai prašau, kad būtų pasinaudota galimybe pasidaryti testą prieš pradedant darbą tam, kad būtų absoliučiai saugu ir ramu pradėti darbą su klientais“, – žurnalistams sakė I.Šimonytė.

15min nuotr./Karantinas Lietuvoje švelninamas nuo vasario 15 d.
15min nuotr./Karantinas Lietuvoje švelninamas nuo vasario 15 d.

Pasak jos, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys yra numatęs galimybę atnaujinamų verslų darbuotojams užsiregistruoti nemokamam COVID-19 tyrimui mobiliajame punkte.

Premjerė taip pat paragino verslininkus laikytis saugumo reikalavimų, susijusių su kaukių devėjimu, patalpų dezinfekavimu ar klientų srautų atskyrimu.

VIDEO: Suprasti akimirksniu: Vyriausybė atlaisvino karantiną verslui – dirbs daugiau parduotuvių, grožio salonai

„Tik taip galėsime užtikrinti, kad paslaugos išties bus teikiamos saugiai“, – kalbėjo ministrė pirmininkė.

Tuo tarpu grožio salonų ir parduotuvių klientų I.Šimonytė paprašė įvertinti būtinybę naudotis šiomis paslaugomis jau nuo kitos savaitės.

„Rekomendacija vengti nebūtinų kontaktų išlieka aktuali, nes mes vis dar turime po keliolika kasdien mirštančių žmonių, turime virš tūkstančio žmonių ligoninėse, virš 100 žmonių reanimacijose, o dėl to kažkas negauna būtinų sveikatos paslaugų“, – tvirtino Vyriausybės vadovė.

„Vis dar turime stengtis visi, kad situacija gerėtų. (...) Tai būdas išvengti trečiojo karantino, kurio Vyriausybė norėtų visomis priemonėmis išvengti“, – pridūrė ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

Plačiau apie tai, kokioms paslaugoms ir parduotuvėms atlaisvinti veiklos ribojimai, galite skaityti čia.

Karantinas Lietuvoje laisvinamas pagal Vyriausybės patvirtintą strategiją. Atverti dalį verslų leido pastarosiomis savaitėmis šalyje sumažėjęs sergamumas COVID-19.

Vis dėlto I.Šimonytė perspėjo, kad jeigu po atlaisvinimų epidemiologinė situacija pablogėtų, vėl tektų imtis griežtesnių ribojimų.

Anot jos, pokyčiams pamatyti prireiks dviejų savaičių.

„Visą laiką akylai stebėsime iš kur ateina nauji atvejai. Nenorėčiau, kad taip būtų, tačiau įmanoma situacija, vertinant kitų šalių patirtį, kad dalies atlaisvinimų mes negalėsime atlikti tuo metu, kaip dabar atrodo, kad galėtume“, – sakė premjerė.

Kviečiame saugoti ir save, ir savo klientus.

„Gali atsitikti, gali būti, kad reikės svarstyti papildomus sugriežtinimus. Bet nenoriu iš kepurės tuščiažodžiauti, nes pirmiausia reikia matyti koks bus praktinis poveikis“, – teigė ji.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys paragino parduotuvių ir grožio salonų darbuotojus iki pirmadienio pasitikrinti nuo COVID-19.

Anot jo, testas bus nemokamas, jam užsiregistruoti galima elektroninėje erdvėje arba skambinant į koronaviruso liniją.

Vis dėlto ministras ragino vengti skambučių dėl rizikos susiformuoti skambinančiųjų eilėms, nes trečiadienį priimti karantino atlaisvinimai liečia keliolika tūkstančių darbuotojų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Dulkys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Dulkys

Nors tyrimas nebus privalomas, A.Dulkys ragino pasinaudoti galimybe išsitirti.

„Kviečiame saugoti ir save, ir savo klientus“, – sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius