-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atliekas Alytaus rajone rinks naujas vežėjas

„Alytaus rajono savivaldybė pasirašė sutartį su nauju atliekų vežėju“, – kalbėdamas rajono tarybos posėdyje informavo meras Algirdas Vrubliauskas.
Įprasti atliekų konteineriai
Įprasti atliekų konteineriai / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Atliekos Alytus

Atliekas Alytaus rajone rinks naujas vežėjas – nuo 1990 m. veikianti bendrovė „VSA Vilnius“. Per 100 darbuotojų turinti komunalininkų įmonė Alytaus rajone pakeis UAB „Ekonovus“, su kuria, pasak mero, buvo teisiamasi pusantrų metų.

Bendrovė „VSA Vilnius“ – ne vien atliekų vežėja. Ji laimėjo konkursą Druskininkuose ir čia įrengė pusiau požeminius konteinerius „Molok“. Šiuos kurorte pasiteisinusius konteinerius bendrovė jau pradėjo komplektuoti savo gamybos bazėje ir pasirengusi įrengti kitose Alytaus apskrities vietose. Tokių konteinerių 2/3 tūrio įkasta po žeme, todėl jie – neaukšti (apie 1 m), be to – juose nereikia nukelti viso konteinerio dangčio, pakanka maišelį įmesti pakėlus nedidelį ir lengvą dangtį viršutinėje dalyje.

Į Alytaus rajoną įžengusi „VSA Vilnius“ taip pat veikia Varėnos, Šalčininkų rajonuose, Kėdainiuose ir Vilniuje. Varėnoje ji jau įdiegė atliekų tvarkymo apskaitos sistemą – konteinerius sužymėjo mikroschemomis, kurias pakėlimo metu nuskaito šiukšliavežė ir pakėlimo duomenis perduoda kontroliuojančiai įstaigai. Tai leidžia fiksuoti kiekvieną konteinerio pakėlimą, laiką, atliekų kiekį ir tokiu būdu šiukšlių surinkimą, jų apskaitą ir kontrolę paverčia skaidresniu, patikimesniu procesu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius