-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsigaunantis turizmas užtikrino „Airbnb“ pelningą ketvirtį

Tarptautinė būsto nuomos paslaugos teikėja „Airbnb“ pranešė, kad jos įplaukos neseniai pasibaigusį ketvirtį viršijo 2 mlrd. JAV dolerių.
„Airbnb“
„Airbnb“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Platformos, pavadinusios balandžio–birželio mėnesius pelningiausiu antruoju ketvirčiu veiklos istorijoje, grynosios pajamos siekė 379 mln. JAV dolerių.

Pademonstruodama pasitikėjimą ateitimi, San Franciske įsikūrusi bendrovė paskelbė, kad skirs 2 mlrd. JAV dolerių akcijoms išpirkti.

„Pandemijos įkarštyje priėmėme daug sudėtingų sprendimų, kad sumažintume savo išlaidas, todėl tapome taupesne ir labiau į tikslus orientuota įmone“, – rašoma bendrovės laiške investuotojams.

Bendrovė pranešė, kad per ketvirtį buvo užsakyta daugiau nei 103 mln. nakvynių ir kelionių „patirčių“, kurias organizavo „Airbnb“.

Per ketvirtį gautos 2,1 mlrd. JAV dolerių pajamos buvo 58 proc. didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

„Kol kas tik įpusėjome stipriausią kelionių piko sezoną“, – rašoma Airbnb laiške.

„Liepos 4 dieną užfiksavome didžiausias visų laikų vienos dienos pajamas, o tai rodo stiprų vasaros sezoną“, – pridūrė bendrovė.

„Airbnb“ tikisi pasiekti naują pajamų rekordą einamąjį ketvirtį – nuo 2,78 iki 2,88 mlrd. JAV dolerių.

Optimizmas išlieka nepaisant to, kad „Airbnb“ nutraukė savo verslą Kinijoje šių metų pradžioje, atsižvelgdama į, regis, kol kas nesibaigsiančius karantino reikalavimus.

„Šį sunkų sprendimą priėmėme remdamiesi brangiai kainuojančiais ir sudėtingais iššūkiais veiklos šalyje, kuriuos dar labiau apsunkino griežti su koronavirusu susiję karantinai“, – teigė „Airbnb“.

„Mes ir toliau tikimės, kad Azijos Ramiojo vandenyno regionas, įskaitant turistus iš Kinijos, suteiks didelę „Airbnb“ augimo galimybę ilgalaikėje perspektyvoje“, – pridūrė bendrovė.

„Airbnb“ savo verslą Kinijoje pradėjo prieš šešerius metus, o bendrovės paslaugomis šalyje buvo pasinaudota maždaug 25 mln. kartų.

Pasak bendrovės, būsto užsakymai Kinijoje pastaraisiais metais sudarė tik 1 proc. „Airbnb“ rezervacijų.

„Airbnb“ susiduria su stipria konkurencija Kinijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius