Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atviri Adresų registro duomenys jau virsta sprendimais verslui

Rasti adresus, naudoti geografinius duomenis ir atlikti analizę nuo šiol lengviau bei paprasčiau – panaudojus nuo spalio mėn. VĮ „Registrų centras“ atvertus Adresų registro duomenis, sukurti pirmieji taikomieji produktai, skirti įvairiems verslo sprendimams.
Žemėlapis – darbo vietos paieška
Žemėlapis – darbo vietos paieška / Partnerio nuotr.

Dvidešimt septynerius metus geografinių informacinių sprendimų srityje besispecializuojanti įmonė „Hnit-Baltic“ pristato atvirą Lietuvos geolokatorių – geografinį paieškos algoritmą, leidžiantį vykdyti geografinės vietos paiešką pagal adresus, vietovardžius, organizacijų pavadinimus ir kitą paieškos raktažodį.

„Hnit-Baltic“ palaikomas Lietuvos geolokatorius naudoja patikimus valstybinius duomenis iš Adresų registro bei papildomus toponimus iš upių, ežerų, saugomų teritorijų, autokelių bei lankytinų vietų valstybinių duomenų rinkinių, todėl šiuo metu tai yra tiksliausias vietos paieškos įrankis Lietuvoje.

Partnerio nuotr./Žemėlapis – verslo vietos paieška
Partnerio nuotr./Žemėlapis – verslo vietos paieška

Lietuvos geolokatorius gali būti naudojamas tiesiogiai, sąsajoje su kitais duomenų rinkiniais, bei integruojant jį į įvairias informacines sistemas, pavyzdžiui, užsakymų, abonentų, verslo valdymo ir pan. Dėka pritaikytų paieškos priemonių universalumo, atpažįstami tiek lietuviški simboliai, tiek ir jų lotyniški atitikmenys, todėl pavyksta rasti net ir netiksliai užrašytus adresus (tokiu atveju atliekamas adreso nuspėjimas).

Partnerio nuotr./Gyvenvietės
Partnerio nuotr./Gyvenvietės

„Vienas pagrindinių Lietuvos geolokatorius privalumų – jo integracinis pritaikomumas įvairiose verslo sistemose adreso geografinių koordinačių radimui ar atvirkščiai – adreso nustatymui iš rūpimos žemėlapio vietos.

Ši galimybė aktuali tiems, kurių sistemose nuolatos rankiniu būdu įvedama daug geografinių duomenų (pvz., užsakymų pristatymo, darbų planavimo), o ypač jei šie duomenys toliau naudojami kituose procesuose (pvz., logistikoje, lauko darbų vykdyme ir pan.).

Partnerio nuotr./Mantas Butrimavičius
Partnerio nuotr./Mantas Butrimavičius

Tokiose sistemose geolokatorius padėtų iki minimumo sumažinti neteisingai įvestų adresų skaičių ir išvengti klaidų kituose veiklos procesuose“, – pritaikymo galimybėmis dalinasi Mantas Butrimavičius, įmonės „Hnit-Baltic“ verslo plėtros vadovas.

Pažengusiems geografinių duomenų naudotojams „Hnit-Baltic“ taip pat siūlo VĮ „Registrų centras“ atvirųjų duomenų pagrindu sukurtus teminius geografinių duomenų rinkinius, veikiančius ir kaip el. paslaugos: apskritys, savivaldybės, seniūnijos, gyvenvietės bei adresai. Šie geografiniai duomenys yra pritaikyti erdvinei analizei ir integracijai su kitomis sistemomis.

Partnerio nuotr./Duomenų pagrindas
Partnerio nuotr./Duomenų pagrindas

Šiuos duomenis susiejus su demografiniais, statistiniais ar teminiais, pavyzdžiui – su organizacijos duomenimis apie valdomą turtą, aptarnaujamus klientus, teikiamas paslaugas ar kitais, gaunamos unikalios įžvalgos. Įžvalgos, leidžiančios efektyviau paskirstyti išteklius, planuoti darbus, vertinti jų rezultatus ar planuojamas investicijas, nustatyti dėsningumus ir prognozuoti aktualius ateities scenarijus.

„Dėkojame „VĮ Registrų centras“, atvėrusiai valstybės duomenis, ir tikime, kad šie atviri ir mūsų praturtinti duomenys kurs vertę verslams, o institucijoms leis teikti geresnes paslaugas gyventojams. Tikimės, kad vis daugiau viešojo sektoriaus organizacijų paseks šiuo pavyzdžiu bei atvers savo valdomus duomenis inovacijų ir pridėtinės vertės kūrimui“, – sakė Linas Gipiškis, „Hnit-Baltic“ direktorius.

Plačiau apie atvirą Lietuvos geolokatorių – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius