-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baldininkams vėl norima suteikti pirmenybę perkant medieną

Vėl siūlomas naujas modelis, kaip baldų ir medienos pramonė galėtų pirmumo tvarka apsirūpinti žaliava iš valstybinių miškų. Projektas dar derinamas, tačiau Konkurencijos taryba jau dabar sako, kad privilegijų Lietuvos medienos pramonei būti negali, rašo „Verslo žinios“.
Rąstai
Rąstai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aplinkos ministerija (AM) registravo Vyriausybės nutarimo projektą, kuriame siūloma, kad aukcionuose ilgalaikėms sutartims sudaryti žaliavinė mediena būtų parduodama tiems ūkio subjektams, kurie atitinka tam tikrus „socialinės ir ekonominės naudos šaliai įvertinimo kriterijus“.

„Atkreipiame dėmesį, kad įvairios institucijos jau ilgą laiką svarsto klausimą, koks teisinis reguliavimas leistų užtikrinti Lietuvoje veikiančios medienos pramonės aprūpinimą žaliava šiai pramonei priimtinomis sąlygomis.

Jei būtų keliamas toks tikslas ir pasirinktas toks teisinis reguliavimas, kuris turėtų užtikrinti privilegijas Lietuvos medienos pramonei, tai neišvengiamai lemtų kitų medienos pirkėjų diskriminavimą, nepriklausomai nuo tokių privilegijų formos ar apimties“, – rašoma Konkurencijos tarybos dienraščiui atsiųstame komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius