Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltarusijos gamyklose – streikai: darbininkai reikalauja atšaukti rinkimų rezultatus ir įjungti internetą

Antradienio vidurdienį Baltarusijoje prasidėjęs visuotinis streikas kol kas labiausiai įtraukė didesnes įmones, tarp jų ir šalies pramonės pasididžiavimus. Pavyzdžiui, streiką dėl neskaidrių rinkimų ir jėgos struktūrų smurto paskelbė Gardino „Azoto“ darbininkai. Skelbiama, kad prie protesto akcijos jungiasi ir mažesnių įmonių darbuotojai.
Streikuojantys Baltarusijos darbininkai
Streikuojantys Baltarusijos darbininkai / Charter97 nuotr.

Vietoje darbo ceche – reikalavimų dėstymas gamyklų kiemuose. Taip antradienį į visuotinį streiką įsitraukė dalis Baltarusijos įmonių. Charter97.org skelbia, kad prie akcijos prisijungė dešimtys tūkstančių įmonių visoje šalyje.

Gamyklų darbininkai reikalauja netrikdyti interneto, kurio išjungimas jau veikia šalies ekonomiką, atsiskaitymus, neveikia ir dalis bankomatų.

Pavyzdžiui, Minsko elektrotechnikos gamykla pateikė konkrečius reikalavimus valdžiai: tuoj pat nutraukti susidorojimą su protestuotojais, taip pat ir jėgos struktūrų provokacijas, įjungti internetą.

Darbininkai susirinko įmonės kieme ir išdėstė savo reikalavimus vadovybei.

Nexta nuotr. /Minsko traktorių gamykloje taip pat streikas
Nexta nuotr. /Minsko traktorių gamykloje taip pat streikas

Viena didžiausių Baltarusijoje padangų gamykla „Belshina“ Bobruiske taip pat streikuoja. Traktorių gamyklos MTZ apie 70 darbininkų taip pat prisijungė prie visuotinės nepaklusnumo akcijos.

Valstybinės įmonės „Belenergosetprojekt“ apie 100 darbininkų išėjo į gatves reikalaudami laisvų rinkimų ir politinių kalinių paleidimo.

Charter97.org nuotr. /Belenergosetprojekt gamyklos darbuotojai prisijungė prie streiko
Charter97.org nuotr. /Belenergosetprojekt gamyklos darbuotojai prisijungė prie streiko

Dar vienoje, Kozlovo vardu pavadintoje elektrotechnikos gamykloje, taip pat karšta. Filmuotame siužete matyti, kaip darbininkai ginčijasi su įmonės vadovybe, kuri išėjo juos raminti į įmonės kiemą. Darbininkai sako aukojantys savo pietų pertrauką tam, kad valdžia išgirstų tautos balsą.

Charter97.org nuotr. /Kozlovo įmonės darbuotojų reikalavimai
Charter97.org nuotr. /Kozlovo įmonės darbuotojų reikalavimai

Gardino „Azoto“ gamyklos profesinė sąjunga visus reikalavimus išvardino rašte ir ketina pradėti visuotinį streiką. Darbininkai rašte sako nepripažįstantys prezidento rinkimų rezultatų ir teigia, kad nuotaikos gamykloje rodo, kad rezultatai turėjo būti kitokie.

Žabinkovo cukraus fabriko darbininkai išsikvietė rajono valdžią tam, kad išdėstytų savo reikalavimus – atšaukti rinkimų rezultatus. Įmonės „Integral“ darbininkai streiką pradėjo gamyklos viduje.

Pranešama apie streikuojančius troleibusų vairuotojus, metro mašinistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius