-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Balticovo“ atsisako narvuose laikomų vištų kiaušinių, investuos 30 milijonų eurų

„Balticovo“ paskelbė siekiantis atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių. Tam, kad per artimiausius penkerius metus įmonės produkcijoje nebeliktų narvuose laikomų vištų kiaušinių ar jų gaminių, įmonė planuoja investuoti daugiau kaip 30 milijonų eurų į gamybos proceso ir technologijų tobulinimą, rašoma pranešime spaudai.
Vištos
Vištos / „Balticovo“ nuotr.

„Balticovo“ šiuo metu augina daugiausiai vištų regione – iš viso 3,5 milijonų paukščių. Sprendimą atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių įmonė priėmė atsižvelgdama į pasaulines tendencijas.

„Balticovo“ dar praėjusių metų pabaigoje pradėjo laipsnišką perėjimą prie ant kraiko ir laisvai laikomų vištų kiaušinių produkcijos – pastatė dvi naujas vištides be narvų, jose laikoma maždaug 20 tūkstančių vištų.

Ateityje įmonė žada modifikuoti turimą infrastruktūrą, kad kaip ir naujai pastatytose vištidėse, paukščiai galėtų nevaržomai judėti. Siekdama pagreitinti narvų atsisakymą, iki 2026 m. „Balticovo“ žada investuoti daugiau kaip 30 mln. eurų į kiaušinių gamybos procesų tobulinimą, naujų vištidžių statybą ir esamų rekonstrukciją.

„Per artimiausius penkerius metus mūsų produkcijoje turėtų nebelikti narvuose laikomų vištų kiaušinių. Tikimės, kad kiti kiaušinių gamintojai mūsų regione taip pat prisidės prie kokybiškesnės ir tvaresnės kiaušinių gamybos, o vartotojai įvertins šiuos teigiamus pokyčius“, – sako Vladimirs Mhitarjans, „Balticovo“ valdybos pirmininkas.

Greta jau minėtų pokyčių, įmonė taip pat pasiryžusi integruoti žiedinės ekonomikos principus į bendrovės vidinius procesus, kurie apima tvarių kiaušinių ir jų produktų pakuočių naudojimą, didžiausią įmanomą visų produktų sunaudojimą ir paukščių mėšlo panaudojimą biodujų – pagrindinio įmonės energijos šaltinio – gamybai.

„Balticovo“ nuotr./Vladimirs Mhitarjans
„Balticovo“ nuotr./Vladimirs Mhitarjans

Šiuo metu pirkėjai gali įsigyti keturių skirtingų rūšių kiaušinius, kurie žymimi skaitmenimis nuo nulio iki trijų. Skirtingas skaitmuo atskleidžia vištų dedeklių laikymo būdą ir sąlygas. 0 žymimi ekologiški kiaušiniai, 1 – laisvai laikomų vištų kiaušiniai, 2 – ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai, o 3 – narvuose laikomų vištų kiaušiniai.

Kadangi narvuose laikomų vištų kiaušinių kaina yra žemiausia, kol kas tokius kiaušinius Baltijos šalių gyventojai renkasi dažniausiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius