-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BASF pareiškė, kad jos gamyklos neužsidarys net normuoto energijos tiekimo atveju

Vokietijos chemijos milžinė BASF, didžiausia dujų vartotoja Vokietijoje, trečiadienį pareiškė, kad jos gamyklos dirbs ir tuo atveju, jei energijos tiekimas bus normuotas, nors gamyba ir vyks mažesnėmis apimtimis.
BASF
BASF / 123RF.com nuotr.

Jei vyriausybė patvirtins dujų vartojimo normavimo žiemą planą, „manome, kad BASF vis tiek gaus pakankamai dujų, kad gamykla Liudvigshafene galėtų dirbti mažesniu pajėgumu“, – pareiškė bendrovės generalinis direktorius Martinas Brudermuelleris.

Vakarų Vokietijoje esanti gamykla yra didžiausia pasaulyje chemijos gamykla, kurioje dirba apie 39 tūkst. žmonių ir kuri yra ypač jautri dujų stygiaus padariniams.

Į elektrinę daugiausia tiekiamos rusiškos dujos, kurių tiekimas sumažėjo, kilus įtampai su Maskva dėl pastarosios invazijos į Ukrainą.

Visgi Liudvigshafeno gamykla negalėtų toliau veikti, jei energijos tiekimas sumažėtų daugiau nei 50 proc., pažymėjo M.Brudermuelleris, pridūręs, kad grupė diskutavo su vyriausybe dėl dujų tiekimo sektoriui išlaikymo.

Tuo pat metu BASF ieško būdų, kaip „pakeisti“ dujas ir „optimizuoti savo gamybos padalinius“, kad būtų galima taupyti energiją.

Savo antroje pagal dydį gamykloje Vokietijoje, esančioje Švarcheidėje, BASF galėtų pagaminti visą reikalingą elektros energiją ir garus naudodama mazutą, pridūrė M. Brudermuelleris.

Toks pat perėjimas būtų „iš dalies“ įmanomas ir Liudvigshafene, pažymėjo jis.

BASF taip pat „mažina gamybą padaliniuose, kuriems reikia didelių dujų kiekių, pavyzdžiui, amoniako gamybos padaliniuose“, pridūrė generalinis direktorius.

Amoniakas yra naudojamas trąšų gamyboje.

M.Brudermuelleris įspėjo, kad BASF užsisakė alternatyvius kiekius iš tiekėjų, todėl gali padidėti sąnaudos.

BASF trečiadienį padidino visų metų pajamų ir veiklos pelno prognozes, remdamasi „labai teigiamais“ antrojo ketvirčio rezultatais, „nepaisant ir toliau aukštų žaliavų ir energijos kainų“.

Chemijos grupės pardavimai šiais metais sieks nuo 86 mlrd. eurų (87,1 mlrd. JAV dolerių) iki 89 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius