-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bayer“ Jungtinėse Valstijose jau įtraukta į 18,4 tūkst. bylų dėl glifosato

Vokietijos farmacijos milžinė „Bayer“ antradienį pareiškė, kad Jungtinėse Valstijose šiuo metu yra įtraukta į maždaug 18,4 tūkst. bylų dėl glifosato – pagrindinės herbicido sudedamosios dalies, kuri, pasak ieškovų, gali sukelti sunkias ligas, tokias kaip vėžys.
„Bayer“
„Bayer“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„2019 metų liepos 11 dienos duomenimis, dėl glifosato, augalų apsaugos produkto, Jungtinėse Valstijose buvo pareikšti maždaug 18,4 tūkst. ieškovų ieškiniai“, – pareiškė „Bayer“.

Balandį tokių bylų buvo 13,4 tūkstančio.

Ieškinių banga Vokietijos bendrovę užliejo po to, kai „Bayer“ pernai už 63 mlrd. JAV dolerių perėmė JAV sėklų ir pesticidų gamintoją „Monsanto“.

Keliose pirmose žemesnės instancijos teismuose nagrinėtose bylose prisiekusieji stojo ieškovų pusėn ir sutiko, jog ne Hodžkino limfomą sukėlė glifosato turintys produktai, įskaitant populiarųjį herbicidą „Roundup“, kurį gamina „Monsanto“.

Šiuos nuosprendžius vėliau peržiūrėję teisėjai nepanaikino prisiekusiųjų sprendimų, tačiau sumažino ieškovams priteisto žalos atlyginimo sumas.

Pavyzdžiui, vienai sutuoktinių porai iš Kalifornijos priteista įspūdinga 2 mlrd. JAV dolerių žalos atlyginimo suma praėjusią savaitę buvo sumažinta iki 87 mln. JAV dolerių.

Tačiau „Bayer“ vadovai sako esantys tikri, jog moksliniai įrodymai yra jiems palankūs, ir tikisi pergalės Amerikos apeliaciniuose teismuose, kuriuose sprendimai priimami be prisiekusiųjų.

„Bayer“ antradienį taip pat pranešė, kad grynasis pelnas antrąjį ketvirtį sudarė 404 mln. eurų ir buvo 49,1 proc. mažesnis negu tuo pat laikotarpiu pernai.

Veiklos pelnas, neatskaičius specialiųjų straipsnių, padidėjo 4,5 proc. iki 1,8 mlrd. eurų, o įplaukos išaugo 21,1 proc. iki 11,5 mlrd. eurų.

Bendrovė, kaip ir anksčiau, prognozuoja, kad įplaukos šiais metais padidės maždaug 4 proc. iki 46 mlrd. eurų, o veiklos pelnas, neatskaičius specialiųjų straipsnių, sudarys apie 12,2 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius