Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Bayer“ už „Monsanto“ siūlo sumokėti 55 mlrd. eurų

Vokietijos farmacijos ir chemikalų milžinė „Bayer“ pirmadienį pranešė, jog už JAV žemės ūkio grupę „Monsanto“ yra pasiūliusi sumokėti 55 mlrd. eurų.
„Monsanto“ logotipas
„Monsanto“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Bayer“ yra pateikusi pasiūlymą įsigyti visas paprastąsias „Monsanto“ akcijas po 122 JAV dolerius už akciją, arba iš viso už 55 mlrd. eurų grynaisiais“, – nurodoma Vokietijos įmonės pranešime.

Pasak „Bayer“, dėl sinergijos, kurią užtikrins susijungimas, metinis pelnas po trejų metų padidės maždaug 1,5 mlrd. JAV dolerių.

Kalbos apie galimą sandorį rinkoje sklido ne vieną savaitę, kol pagaliau praėjusią savaitę „Monsanto“ patvirtino, jog gavo iš „Bayer“ neprivalomą pasiūlymą.

Jeigu sandoris bus įgyvendintas, bus suformuota didžiausia pasaulyje pesticidų, sėklų ir genetiškai modifikuotų kultūrų tiekėja.

JAV verslo dienraščio „The Wall Street Journal“ skaičiavimais, susijungusiajai įmonei teks maždaug 28 proc. pesticidų ir herbicidų pardavimų pasaulyje.

Apie 117 tūkst. darbuotojų turinti „Bayer“ 2015 metais uždirbo rekordinį 4,1 mlrd. eurų grynąjį pelną.

Dėl mažų žaliavų kainų, dėl kurių ūkininkai ėmė užsakinėti mažiau prekių iš savo tiekėjų, spaudimas, kurį patiria šios įmonės, o tarp jų yra ir „Monsanto“, gerokai padidėjo. Kovo mėnesį JAV įmonė pablogino šių metų pelno prognozę.

2015 metais „Monsanto“ pradėjo įgyvendinti restruktūrizavimo programą, pagal kurią planuoja iki 2018 metų sumažinti darbo jėgą 16 procentų. Taip pat numatoma uždaryti tam tikras gamyklas ir nurašyti tam tikrą turtą.

„Monsanto“, stambi žemės ūkio sėklų ir herbicidų gamintoja, turi maždaug 20 tūkst. darbuotojų. Įmonė save apibūdina kaip vieną pirmaujančių pasaulyje biotechnologijų bendrovių.

Apie 117 tūkst. darbuotojų turinti „Bayer“ 2015 metais uždirbo rekordinį 4,1 mlrd. eurų grynąjį pelną, o jos pardavimai siekė taip pat rekordinius 46,3 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius