-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlyne susirinkę „Amazon“ darbuotojai iš viso pasaulio vienija jėgas

Berlyne pirmadienį susitiko „Amazon“ darbuotojų atstovai iš 15 šalių, kad po daugelį metų trukusios pavienės kovos su dažnai kritikuojama JAV internetinės prekybos milžinės taikoma praktika pagaliau aptartų bendrą strategiją.
amazon.com
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Amazon

Daugiau kaip 50 „Amazon“ darbuotojų iš Egipto, Brazilijos ir Pakistano, taip pat kaimyninių Italijos, Lenkijos ir Prancūzijos atvyko į Vokietijos sostinę, kad už uždarų durų aptartų esamą padėtį.

Jų tikslas yra palyginti darbo „Amazon“ logistikos centruose – nenuilstančiuose verslo varikliuose, iš kurių prekės iškeliauja į pirkėjų namus – sąlygas įvairiose šalyse.

„Supratome, kad nesame vieni, kad susiduriame su tais pačiais iššūkiais visame pasaulyje“, – pareiškė tarptautinės profsąjungos „UNI Global Union“ generalinė sekretorė Christy Hoffman.

„Amazon“ logistikos padalinių darbuotojai skundžiasi reikalavimais, kurie juos verčia jaustis ne žmonėmis, o robotais.

Alfredas Bujara iš Lenkijos profsąjungos „Solidarność“ pažymėjo, kad susirinkimo dalyviai „dalijasi informacija apie įvairias taisykles ir reglamentus, kad vėliau galėtų panaudoti šią informaciją derybose“ ir pasiekti, kad būtų atšaukta „Amazon“ praktika, kai „kiekvienas darbuotojų judesys vertinamas sekundėmis“.

„Amazon“ logistikos padalinių darbuotojai skundžiasi reikalavimais, kurie juos verčia jaustis ne žmonėmis, o robotais, ir piktinasi kiekvieną darbuotojų judesį fiksuojančia stebėjimo sistema, taip pat mažais atlyginimais.

Jie taip pat tikisi ramesnio dialogo su vadovybe.

Europos profsąjungos jau nuo 2013 metų siekia pakeisti „Amazon“ vadovų požiūrį į darbuotojus, todėl mėgindami atkreipti visuomenės dėmesį į bendrovėje galiojančias darbo sąlygas, dažnai protestams renkasi tokias masinio apsipirkimo dienas kaip „Prime“ nariams taikoma nuolaidų diena ar „juodasis penktadienis“.

2018 metais profsąjungų veikla pasiekė naują lygį, kai visoje Europoje buvo surengta apie 50 streikų, o kai kurie jų netgi vyko vienu metu skirtingose šalyse.

„Jei koordinuosime savo veiksmus Prancūzijoje, Italijoje ir Ispanijoje, galiausiai sureaguos ir „Amazon“. Kai kovojame, „Amazon“ sutinka derėtis“, – kalbėjo Vokietijos paslaugų profsąjungos „Verdi“ atstovė Stefanie Nutzenberger.

„Rengiamės naujiems konfliktams, o jie išssiplės už mūsų sienų“, – pridūrė S.Nutzenberger.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius