Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Biržoje – „INVL Technology“, „INVL Baltic Farmland“ ir „INVL Baltic Real Estate“ akcijos

Birželio 4 dieną NASDAQ OMX Vilniuje pradedama prekiauti trijų nuo „Invaldos LT“ atskirtų bendrovių akcijomis. AB „INVL Technology“, AB „INVL Baltic Farmland“ ir AB „INVL Baltic Real Estate“ savo esme bus panašios į fondus, o ateityje ketina pritraukti papildomo kapitalo investicijoms.
„Invalda“ prezidentas Darius Šulnis.
„Invalda LT“ vadovas Darius Šulnis. / Gedimino Savickio nuotr./BFL
Temos: 1 Birža

„Naujų bendrovių akcijų listingavimas biržoje kiekvienam leis pasirinkti, į kurią sritį investuoti. Taip pat manome, kad į vienarūšį turtą investuojančios bendrovės bus patrauklios platesniam investuotojų ratui“, – sakė „Invaldos LT“ bei naujųjų bendrovių vadovas Darius Šulnis.

„INVL Technology“, „INVL Baltic Farmland“ ir „INVL Baltic Real Estate“ ketina siekti Lietuvos banko išduodamų uždaro tipo investicinių bendrovių licencijų ir savo esme tapti panašiomis į fondus. Jų valdymą ketinama perduoti „Invaldos LT“ įmonei „Invalda LT Investments“.

Naujų bendrovių akcijų listingavimas biržoje kiekvienam leis pasirinkti, į kurią sritį investuoti. Taip pat manome, kad į vienarūšį turtą investuojančios bendrovės bus patrauklios platesniam investuotojų ratui, – sakė Darius Šulnis.

„INVL Technology“ pirmoji investicija – 80 proc. BAIP grupės akcijų (kiti BAIP grupės akcininkai gali papildomai įsigyti 11,265 proc. BAIP grupės akcijų už 1,25 mln. Lt). Audituotos BAIP grupės pajamos 2013 metais išaugo 25,3 proc. iki 50,752 mln. Lt, pelnas prieš palūkanas, mokesčius, amortizaciją ir nusidėvėjimą (EBITDA) – 65,6 proc. iki 4,45 mln. Lt.

„INVL Technology“ akcijų kainą nustatys rinka. Jeigu įmonė būtų vertinama 6-10 EBITDA daugikliu, galima jos kapitalizacija siektų 13,5-25,2 mln. Lt. „INVL Technology“ iš viso yra išleidusi 592.730 vnt. akcijų.

2014 metų kovo pabaigoje 17 bendrovių, kurios šiuo metu priklauso „INVL Baltic Farmland“, valdė 3 tūkst. hektarų žemės. Daugiau nei 99 proc. valdomos žemės dirba Lietuvos ūkininkai ir žemės ūkio bendrovės. Bendra valdomų žemių vertė buvo 36,972 mln. Lt. Konsoliduotas nuosavas kapitalas siekė 34,313 mln. Lt. „INVL Baltic Farmland“ iš viso yra išleidusi 3.294.209 akcijas, o buhalterinė akcijos vertė sudaro 10,42 Lt.

„INVL Baltic Real Estate“ dukterinės įmonės yra investavusios į nekilnojamąjį turtą Vilniuje bei Rygoje, bendrai valdo apie 52 tūkst. kv.m nekilnojamojo turto ploto. Tarp valdomų objektų Vilniuje yra IBC verslo centras Šeimyniškių gatvėje, verslo centrai Vilniaus/Palangos gatvėse bei Žygio gatvėje, biurų ir sandėlių pastatai Kirtimų gatvėje. Bendrovė kartu su partneriais yra investavusi į logistikos paskirties pastatus šalia Rygos Latvijoje. 58 hektarų teritorija turi tolimesnes vystymo galimybes.

2014 metų kovo pabaigoje „INVL Baltic Real Estate” nuosavo kapitalo vertė būtų 49 mln. Lt, grupės įmonių turimo nekilnojamojo turto vertė – 144 mln. Lt. „INVL Baltic Real Estate“ iš viso yra išleidusi 7.044.365 akcijas, o buhalterinė akcijos vertė sudaro 6,96 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius