-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Boeing“ pranešė nemokėsianti išeitinių išmokų nušalintam generaliniam direktoriui

JAV orlaivių gamintoja „Boeing“ penktadienį pranešė, kad buvusiam generaliniam direktoriui Dennisui Muilenburgui, sulaukusiam daug kritikos dėl to, kaip vadovavo įmonei pastarajai susidūrus su „737 MAX“ sukelta krize, nebus išmokėtas išeitinių išmokų paketas.
Boeing 737
Boeing 737 / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Boeing

D.Muilenburgas taip pat negaus išmokos už 2019 metus pagal metinį premijų planą, nurodė bendrovė vertybinių popierių reguliuotojai pateiktame pranešime.

Praėjusį mėnesį D.Muilenburgas buvo nušalintas nuo pareigų bendrovei nepavykus gauti leidimo atnaujinti orlaivių „Boeing 737 MAX“ eksploatavimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Muilenburgas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dennisas Muilenburgas

„Ponas Muilenburgas neturi teisės – ir negavo – į jokias išeitines ar atleidimo išmokas, susijusias su jo atsistatydinimu po daugiau nei 30 metų darbo bendrovėje“, – pareiškime teigė „Boeing“.

D.Muilenburgas, dirbęs bendrovėje „Boeing“ 34 metus, taip pat neteks 14,6 mln. JAV dolerių premijos už veiklos rezultatus 2019 metais.

Visgi remiantis pranešimo duomenimis, D.Muilenburgas gaus pensiją, atidėtas kompensacijas bei išmokas pagal ilgalaikių paskatų programą, kurių bendra suma siekia 62,2 mln. JAV dolerių.

D.Muilenburgas taip pat gali įsigyti beveik 73 tūkst. akcijų už maždaug 76 JAV dolerių už akciją kainą – gerokai mažesnę kainą nei dabartinė „Boeing“ akcijų kaina, kuri penktadienį siekė 329,92 JAV dolerio.

„Boeing“ gruodžio 23 dieną paskelbė apie D.Muilenburgo atleidimą.

Jo pareigas parėmė buvęs „General Electric“ vadovas bei ilgametis „Boeing“ valdybos narys Davidas Calhounas.

„Boeing“ teigimu, pokyčiai reikalingi, kad bendrovė galėtų „atkurti pasitikėjimą ja“ bei „atkurti ryšius su reguliavimo institucijomis, klientais ir visomis kitomis suinteresuotosiomis šalimis“.

Numatoma, kad D.Calhounas pradės eiti generalinio direktoriaus nuo šio pirmadienio.

D.Calhounas gaus bazinę 1,4 mln. JAV dolerių algą ir galės gauti papildomas išmokas, pagrįstas veiklos rezultatais.

Tai apima 7 mln. JAV dolerių premijas pagal ilgalaikę programą, pagrįstą „nuolatiniu užimtumu ir kelių pagrindinių verslo gairių, įskaitant visišką ir saugų orlaivių 737 MAX grąžinimą į eksploataciją“, įgyvendinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius