-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britai susirūpino: rusų propagandinis kanalas jau veikia ir jų šalyje

Didžioji Britanija susirūpino, kad Rusijos propagandiniai kanalai jau pradėjo veikti jos pačios širdyje. Rusijos valdžios finansuojama naujienų agentūra „Sputnik“ atidarė korespondentų punktą Edinburge. Tai rodo, kad rusų propagandinis kanalas ir toliau orientuojasi ir į angliakalbę auditoriją.
„Sputnik“
„Sputnik“ / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Britų dienraštis „The Times“ naująjį korespondentų centrą pasitiko tokiais žodžiais: „Putinas veda propagandinį karą Didžiojoje Britanijoje“. Agentūra „Sputnik International“ priklauso propaganda kaltinamam kanalui „Russia Today“, kuris turi korespondentų tinklą Vakarų šalyse. Tačiau britų žiniasklaida nutarė iškart pasakyti, kas yra kas.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Kremlius apkarpė propagandos ruporo „RT“ finansavimą
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Kremlius propagandos ruporas „RT“

„RT („Russia Today“) – tai ne naujienų agentūra. Tai gudrus instrumentas, naudojantis dūmų uždangas, veidrodžius ir suklastotą informaciją“, – rašo „The Times“. Laikraštis rašo, kad Maskva didina finansavimą televizijai, radijui bei internetinei žiniasklaidai, kuri skleidžia Kremliaus informaciją Vakarų šalyse. Finansavimas praėjusiais metais padidėjo nuo planuotų 178,5 milijonų eurų iki 300 milijonų eurų. Korespondentų filialo Edinburge atidarymas – tik vienas iš naujos išlaidų eilutės. Propagandinis kanalas jau turi biurą Londone, taip pat vykdo transliacijas iš Vokietijos ir Prancūzijos.

Britų dienraštis primena, kad tiek „Sputnik“, tiek „Russia Today“ dažnai remiasi falsifikuotas žinias skleidžiančios „RIA Novosti“ agentūros. Ši ne kartą skleidė melagingą informaciją apie Didžiąją Britaniją arba kūrė įvairius mitus, susijusius su ten vykstančiais politiniais procesais.

Negana to, Rusijos pinigai skverbiasi ir į britų universitetus. „The Times“ išsiaiškino, kad Edinburgo universitetas gavo 221 tūkstantį svarų iš fondo „Ruskij Mir“.

Tai – pirmasis kultūros ir kalbos centras Didžiojoje Britanijoje, įsteigtas už Rusijos lėšas. Taip pat centrai atverti Daramo universitete ir Oksfordo koledže. „Ruskij Mir“ ir „Sputnik“ įsteigti pagal Putino įsakymą“, – pažymi britų dienraštis.

Manto Bertulio nuotr./Edinburgo istorinė miesto dalis
Manto Bertulio nuotr./Edinburgo istorinė miesto dalis

„Mes turime suduoti smūgį putiniškai melo mašinai“, – rašo „The Times“ apžvalgininkas Oliveris Kemmi.

Primename, kad „Sputnik“ bandė steigti korespondentų biurą ir Rygoje. Tačiau Latvija užblokavo agentūros internetinį puslapį šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius