Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britams trūksta šnipų – juos penkiskart didesne alga suvilioja „Apple“ ir „Facebook“

Didžiosios Britanijos žvalgybos agentūra GCHQ susiduria su kliūtimis samdydama naujus darbuotojus, nes dabartiniai ir potencialūs šnipai ieško geriau apmokamo darbo tokiose technologijų įmonėse kaip „Apple“, „Google“ ir „Facebook“, rašo „Business Insider“.
Jeigu manote, kad būtent taip kažkas stebi visą jūsų gyvenimą – veikiausiai klystate
Jeigu manote, kad būtent taip kažkas stebi visą jūsų gyvenimą – veikiausiai klystate / 123RF.com nuotr.

Agentūros atstovų teigimu, technologijų įmonės gali pasiūlyti keturis ar penkis kartus didesnius atlyginimus kibernetiniams ir saugumo specialistams nei pati agentūra.

Tai yra neraminanti žinia, ypač turint omenyje, kad užsienio hackerių grėsmė tik didėja. Vien šiemet programišiai bandė nulaužti parlamentarų slaptažodžius, taip pat įvykdyta „WannaCry“ ataka, beveik sustabdžiusi NHS (Anglijos nacionalinė sveikatos tarnyba) darbą.

2013 metais GCHQ įvedė lankstesnę premijų sistemą technologijų specialistams. Tačiau dabar abejojama, ar taip buvo pasiektas norimas efektas.

Tai neva sulaikė žmonės nuo išėjimo tam tikruose jų karjeros etapuose, tačiau agentūra vis dar praranda žmones dėl atlyginimų.

2015/2016 metais buvo pranešta apie 22 proc. darbuotojų deficitą. Tuomet agentūra patikino, kad daugiau žmonių tikrins naujų šnipų tinkamumą. Agentūra darbuotojų skaičių per ketverius metus tikisi padidinti 14 proc. iki 6639 darbuotojų.

Tai, kad technologijų įmonės samdo šnipus, nėra naujiena. Priežastys yra įvairios – nuo kibernetinio saugumu užtikrinimo iki konkurentų šnipinėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius