Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Britų finansų įmonės jau vyksta į Dubliną prašyti licencijų

Airijos centrinis bankas patvirtino, kad į jį jau kreipėsi ne viena Didžiosios Britanijos finansų įmonė, norinti gauti licencijas, kurios po Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) – vadinamojo „Brexit“ – joms leistų išsaugoti priėjimą prie bendrosios Europos rinkos, rašo airių leidinys „The Irish Times“.
Brexit
Brexit / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak Airijos centrinio banko vadovo pavaduotojo Cyrilo Roux, Dublinas neketina blokuoti šio proceso ir yra pasirengęs patenkinti visų finansų įmonių, kurių veikla būtų reikšminga Airijai, paraiškas.

„Daugelis šių kreipimųsi yra išankstinio pobūdžio“, – pareiškė jis.

Kiek anksčiau kai kurie Europos leidiniai rašė, jog Airijos centrinis bankas nenorėtų, kad investicinė bankininkystė ir finansinė prekyba iš Londono persikeltų į Dubliną, nes Airijos bankų krizės padariniai dar nėra visiškai likviduoti.

Šiuo metu finansų įmonės, gavusios būtinas licencijas Didžiojoje Britanijoje, daugumą paslaugų gali teikti visose ES šalyse ir joms nereikia skirti laiko ir pinigų licencijoms kiekvienoje valstybėje narėje gauti. Būtent dėl to, o taip pat dėl tam tikrų kitų svarbių veiksnių, tarptautiniai bankai nuspręsdavo vieną iš savo būstinių įkurti Londone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius