Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Oro navigacijos“ darbuotojas kaltinamas neteisėtai rinkęs informaciją

Valstybės įmonės „Oro navigacija“ vadovo kabinete pernai pavasarį buvo slapta palikta garsą įrašanti įranga, o nusikaltimo aplinkybes nagrinėja teismas, pranešė naujienų portalas delfi.lt.
„Oro navigacija“ logotipas
„Oro navigacija“ logotipas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į vadovo kabinetą pateko ir įrangą paliko tuometinis įmonės Saugos ir saugumo departamento vadovas Marius Beliūnas, anksčiau vadovavęs įmonei. Praėjusių metų sausį susisiekimo ministras Marius Skuodis jį atleido iš šių pareigų.

Pasak portalo, teismui perduotoje baudžiamojoje byloje nurodoma, kad garso įrašymo įranga buvo palikta prieš 2021 metų balandžio 30 dieną vykusį valdybos posėdį, kuriame buvo sprendžiami įmonės struktūros pakeitimo klausimai. Įtariama, kad M.Beliūnas „rinko informaciją apie nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbios įmonės struktūros pokyčius“.

Anot portalo, tokios aplinkybės paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teismui nagrinėjant baudžiamąją bylą, kurioje dabar jau buvusiam „Oro navigacijos“ darbuotojui M.Beliūnui pateikti kaltinimai dėl neteisėto techninių priemonių įrengimo informacijai rinkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius