Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvusiems banko „Deutsche Bank“ vadovams – milijoninės išeitinės išmokos

Buvę „Deutsche Bank“ valdybos nariai, įskaitant buvusį generalinį direktorių Johną Cryaną, iš Vokietijos didžiausio banko 2018-aisiais gavo dosnias išeitines išmokas, nors banką paliko sunkioje padėtyje, parodė savaitės pabaigoje paskelbta banko metinė ataskaita.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Deutsche Bank

Atleisti banko aukšto rango vadovai iš buvusio darbdavio susižėrė iš viso beveik 24 mln. eurų.

Su krize kovojęs ir sunkumų slegiamam bankui nuo 2015 metų gegužės iki 2018-ųjų balandžio vadovavęs J.Cryanas gavo 8,7 mln. eurų „auksinį parašiutą“, nors jo vadovavimo laikotarpiu bankas trejus metus iš eilės veikė nuostolingai.

Bankas jam taip pat sumokėjo 2,2 mln. eurų išmoką dėl darbo sutarties išlygos, pagal kurią jam draudžiama tam tikrą laiką dirbti konkuruojančioje bendrovėje, ir 1,9 mln. eurų už vos šiek tiek daugiau nei trijų mėnesių darbą paskutiniais metais.

Kitas buvęs valdybos narys Nicolas Moreau, kuris buvo atleistas dėl prastų turto valdymo padalinio DWS veiklos rezultatų, namo išsinešė beveik 8 mln. eurų.

O buvusi informacinių technologijų skyriaus vadovė Kim Hammonds, kuri, kaip kalbama, Frankfurte įsikūrusį banką pavadino „labiausiai disfunkcine bendrove“ iš visų, kuriose jai teko dirbti, gavo beveik 5 mln. eurų.

Tuo tarpu dabartiniam „Deutsche Bank“ generaliniam direktoriui Christianui Sewingui pernai buvo sumokėta 7 mln. eurų. Beje, 2017-aisais – o tais metais metinių premijų negavo visi valdybos nariai – jo pagrindinis darbo užmokestis sudarė 2,9 mln. eurų.

Investicinės bankininkystės skyriaus vadovui Garthui Ritchie sumaištis dėl „Brexit“ atnešė netikėtą pelną: jis gavo 3 mln. eurų metinę „funkcinę išmoką“ už „papildomą atsakomybę, susijusią su „Brexit“ poveikiu“, ir tai iš esmės padvigubino jo metinį užmokestį.

Bankas pranešė, jog G.Ritchie, kuris sprendžia su „Brexit“ susijusių padarinių klausimus, didesnį atlyginimą gaus bent iki 2020-ųjų lapkričio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius