Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

C.Ghosno advokatai paprašė nukelti bylos dėl išmokų iš „Renault“ nagrinėjimo procesą

Buvusio „Renault“ ir „Nissan“ vadovo, milijonieriaus Carloso Ghosno advokatai penktadienį paprašė nukelti teismo procesą, kuriame verslininkas siekia prisiteisti išeitinę išmoką iš prancūzų gamintojos.
Carlosas Ghosnas
Carlosas Ghosnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teisininkų teigimu, jie turėjo per mažai laiko savo argumentams paruošti.

Prancūzijos Bulonės-Bijankūro teismas patenkino prašymą suteikti daugiau laiko, nustatydamas naują posėdžio datą balandžio 17 dieną.

„Renault“ argumentus gavome tik pirmadienį, o vos per keturias dienas atsakyti į 20 puslapių argumentus tikrai neužtenka“, – po posėdžio žurnalistams teigė C.Ghosno advokatė Laetitia Ternisien.

C.Ghosnas siekia gauti 250 tūkst. eurų išeitinę išmoką, kurią „Renault“ atsisako mokėti, teigdama, kad buvęs generalinis direktorius buvo priverstas atsistatydinti po to, kai 2018 metais lapkričio mėnesį buvo suimtas Japonijoje dėl kaltinimų finansiniais pažeidimais.

Buvęs pramonės magnatas tvirtina, kad pasitraukė tinkamai ir savo noru.

Jis taip pat siekia papildomos 774,774 tūkst. eurų pensijos per metus visą likusį gyvenimą, taip pat 380 tūkst. akcijų, skirtų veiklos tikslams pasiekti.

Dabartinėmis kainomis tokio akcijų paketo vertė būtų didesnė nei 12 mln. eurų.

Šiuo metu Prancūzijoje atliekamas tyrimas dėl dviejų švenčių, kurias C.Ghosnas surengė Versalio rūmuose, įskaitant jo prabangias 2016-aisiais iškeltas vestuves, kurios, įtariama, buvo iš dalies finansuotos „Renault“ lėšomis.

Tuo tarpu Prancūzijos kovos su sukčiavimu mokesčių srityje tarnyba atlieka tyrimą dėl įtartinų finansinių operacijų tarp „Renault“ ir jos platintojos Omano įlankos valstijoje bei dėl „Renault“ ir Nyderlandų „Nissan“ patronuojamosios įmonės RNBV sudarytų sutarčių.

Japonijoje C.Ghosnui pareikšti kaltinimai netinkamai deklaravus „Nissan“ gautą darbo užmokestį, siekusį milijonus JAV dolerių.

Pats verslininkas neigia visus kaltinimus, tačiau nepaisydamas to, praėjusių metų pabaigoje pažeidė paleidimo už užstatą sąlygas ir pabėgo į gimtąjį Libaną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius