Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Cgates“ – 215 tūkst. eurų Konkurencijos tarybos bauda

Televizijos ir interneto paslaugų teikėjai „Cgates“ skirta 215,1 tūkst. eurų bauda. Konkurencijos taryba ją skyrė už tai, kad įmonė pateikė neteisingą ir ne visą informaciją apie būsimą telekomunikacijų bendrovės „Splius“ įsigijimo sandorį.
Kabelinės televizijos Cgates reklama
Kabelinės televizijos Cgates reklama / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Cgates“ veiksmai, teikiant neteisingą ir ne visą informaciją dėl daugybės įvairių aspektų, aktualių nagrinėjant koncentraciją, yra itin sunkaus pobūdžio pažeidimas“, – pranešime sakė tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas.

„Cgates“ 2019 metų sausį tarybai pranešė apie planus įsigyti 100 proc. „Splius“ akcijų, tačiau ekspertams kilo įtarimas, kad tiek pranešime, tiek vėliau nagrinėjant galimą sandorio poveikį konkurencijai buvo pateikta neteisinga ir ne visa informacija, todėl taryba 2019 metų birželį pradėjo tyrimą.

Tarybos pareigūnai atliko patikrinimą bendrovės patalpose ir rado ne tik dokumentų, kurių „Cgates“ nepateikė, bet ir įrodymų, kad įmonė teikė neteisingą informaciją. Pavyzdžiui, buvo nurodytos gerokai mažesnės sandorio dalyvių užimamos rinkos dalys.

Be to, taryba negavo ir investuotojams bei valdybai skirtos išsamios informacijos apie „Cgates“ verslo planus. Be to, „Cgates“ teikė neteisingą informaciją ir kitais klausimais.

2019 metų liepą gavusi preliminarų tarybos vertinimą, jog sandoris galėtų apriboti konkurenciją Šiaulių rinkoje, „Cgates“ paprašė nutraukti jos prašymo nagrinėjimą.

Pernai gruodį „Cgates“ pateikė naują prašymą įsigyti „Splius“, tačiau šių metų birželį taryba neleido sandorio nustačiusi, kad „Cgates“ įsipareigojimai nepašalintų konkurencijos problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius