Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 25 /11:49

„Civinity“ vadovas D.Jacka: svarstome pritraukti 20 mln. eurų investicijų, IPO – 2027-ais

Pastatų priežiūros ir inžinierinių sprendimų grupė „Civinity“ siekia pritraukti privatų investuotoją, kuris išpirktų naują akcijų emisiją ir taptų mažumos akcininku, o toks sandoris būtų galimas, jeigu investicija siektų bent 20 mln. eurų. Vėliau sektų kiti galimi investicijų pritraukimo žingsniai, pranešė bendrovė.
Deividas Jacka, pastatų priežiūros ir inžinerinių sprendimų grupės „Civinity“ įkūrėjas ir valdybos pirmininkas
Deividas Jacka / Asmeninio archyvo nuotr.

Tarp įmonės svarstomų variantų yra ir kito strateginio investuotojo pritraukimas išleidžiant papildomą akcijų emisiją, taip pat viešas akcijų siūlymas.

Bendrovės akcininkas ir valdybos pirmininkas Deividas Jacka BNS trečiadienį sakė, kad šie etapai suplanuoti palaipsniui.

„IPO yra kitas etapas, kuris yra suplanuotas 2027 metais (...) Dabar mes žiūrime tik, kad pritrauktume į kapitalą, išleidžiame papildomą akcijų emisiją, tada padidinus nuosavą kapitalą galima dar pasiskolinti papildomą kiekį pinigų, kad padvigubėtume ar patrigubėtume, o kai tie veiksmai bus padaryti – tada viešasis akcijų platinimas“, – BNS aiškino D.Jacka.

„Pritrauktas investicijų skirtumėme tolesniam augimui per įsigijimus finansuoti,“ – pranešime teigia D.Jacka.

Anot jo, jau sulaukta susidomėjimo iš investuotojų: „Investicijų pritraukimo vertinimo procesas šiuo metu tik prasidėjo, tačiau jau sulaukėme kai kurių investuotojų rimto susidomėjimo“.

Sprendimus dėl kapitalo pritraukimo planuojama priimti iki 2024 metų vasaros, bendrovės finansų patarėja pasirinkta įmonė „Baltic Partners“.

„Civinity“ pirmąjį šių metų pusmetį gavo 44,97 mln. eurų pajamų – 33 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Grupės bendrasis pelnas augo 22 proc. iki 8,8 mln. eurų, o konsoliduotas grupės įmonių pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) siekė 3,4 mln. eurų ir buvo 58 proc. didesnė nei prieš metus.

Grupė prognozuoja, kad šiemet pardavimai sieks 92 mln. eurų, o EBITDA – 6,5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius