Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

CVbankas.lt: tarp darbdavių – sujudimas

Pirmasis šių metų ketvirtis itin išsiskyrė darbdavių aktyvumu, rodo darbo skelbimų portalo CVbankas.lt statistika. Labiausiai išaugo inžinerijos, žemės ūkio, sveikatos ir apskaitos specialistų poreikis. O darbuotojų paklausa mažėjo vos keliose srityse.
Darbo pokalbis
Darbo pokalbis / 123RF nuotr.
Temos: 1 cvbankas.lt

Tomas Toleikis, portalo CVbankas.lt vadovas, sako, kad darbo rinkoje yra

daug aktyvesni tiek darbdaviai, tiek darbuotojai. „Per pirmuosius tris šių metų mėnesius sulaukėme ketvirtadaliu daugiau darbo skelbimų nei per atitinkamą periodą pernai. Aktyvesni buvo ne tik darbdaviai, kurie jaučia išaugusių darbuotojų poreikį. Specialistai taip pat buvo linkę aktyviau keisti darbus ir žvalgėsi patrauklių pasiūlymų – į laisvas darbo vietas kandidatavo 16 proc. daugiau kandidatų nei pernai per pirmuosius tris mėnesius“, – teigia T.Toleikis.

Dažniausiai buvo ieškoma specialistų pramonės ir gamybos, pardavimų bei prekybos srityse – kaip ir pernai, šių sričių specialistams buvo daugiausia darbo pasiūlymų. Per mėnesį pasirodydavo po 400-600 darbo pasiūlymų kiekvienai sričiai. Mažiausiai, kaip ir pernai, ieškota eksporto, teisės bei žiniasklaidos/viešųjų ryšių sričių darbuotojų. Ieškantys darbo šiose srityse galėdavo rinktis iš 6-24 darbo pasiūlymų per mėnesį.

Nors bendras darbo vietų skaičiaus augimas buvo apie ketvirtadalį, tačiau kai kuriose srityse itin išaugo darbuotojų poreikis. „Tarp paklausiausių specialybių labiausiai pastebimas inžinerijos ir mechanikos (44 proc.) bei apskaitos, finansų ir audito (43 proc.) darbuotojų paklausos poreikis. Šiemet finansininkų ypač daug ieškota sausį. Vėlesniais mėnesiais šių darbuotojų poreikis palaipsniui mažėjo“, – komentuoja CVbankas.lt atstovas.

Apie darbo keitimą gali pagalvoti ne tik populiarių specialybių, tačiau ir retesnių profesijų atstovai. Pavyzdžiui, pirkimų ir tiekimo srityje specialistų poreikis išaugo 70 proc., žemės ūkio ir žuvininkystės 60 proc, medicinos, sveikatos apsaugos ir farmacijos 55 proc., personalo valdymo 42 proc.

„Absoliučiai didžiojoje dalyje profesijų specialistų poreikis tik augo. „Baltomis varnomis“ galima laikyti draudimą ir žiniasklaidą bei viešuosius ryšius. Šių specialistų poreikis mažėjo atitinkamai 26 ir 30 proc.“, – sako T.Toleikis.

Darbo pasiūlymai srityse, kuriose reikšmingiausiai išaugo darbuotojų paklausa:

Inžinerijos / mechanikos srities darbo pasiūlymai;

Apskaitos / finansų / audito srities darbo pasiūlymai;

Pirkimų / tiekimo srities darbo pasiūlymai;

Žemės ūkio / žuvininkystės srities darbo pasiūlymai;

Medicinos / sveikatos apsaugos / farmacijos srities darbo pasiūlymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius