Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo socialinis tinklas pritraukė investicijų už 1 mlrd. dolerių

Naujoji Donaldo Trumpo socialinės žiniasklaidos įmonė teigia sudariusi susitarimus dėl 1 mlrd. dolerių investicijų pritraukimo iš investuotojų prieš planuojamą kotiravimą biržoje.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paleidimas planuojamas kitais metais

Buvusio JAV prezidento D.Trumpo žiniasklaidos ir technologijų grupė „Trump Media & Technology Group“ siekia kitų metų pradžioje pradėti naudoti socialinės žiniasklaidos programėlę „Truth Social“.

„1 mlrd. dolerių siunčia svarbią žinią didžiosioms technologijoms, kad cenzūra ir politinė diskriminacija turi baigtis“, – BBC sakė jis.

Šių metų pradžioje D.Trumpas paskelbė apie planus paleisti „Truth Social“, sakydamas, kad platformoje bus galima kalbėtis „be diskriminacijos dėl politinės ideologijos“.

Šeštadienį D.Trumpo įmonė pranešė, kad 1 mlrd. dolerių gavo iš „įvairių institucinių investuotojų grupės“, tačiau neatskleidė, kas jie tokie.

Remiantis pranešimais, „Trump Media & Technology Group“ dabar vertinama beveik 4 mlrd. dolerių.

Atrodo, kad tai pabrėžia buvusio JAV prezidento gebėjimą pritraukti stiprią finansinę paramą, nepaisant kontroversijų, susijusių su jo vadovavimo laikotarpiu.

15min primena, kad po sausio 6 d. vykusio išpuolio prieš JAV Kapitolijų Vašingtone D.Trumpui buvo uždrausta naudotis svarbiausiomis socialinės žiniasklaidos platformomis „Facebook“ ir „Twitter“, baiminantis, kad tuometinis prezidentas paskatins tolesnį smurtą.

Tai įvyko po to, kai D.Trumpas paskelbė įrodymais nepagrįstus teiginius apie plačiai paplitusį sukčiavimą per praėjusių metų prezidento rinkimus.

Tuo metu, kai D. Trumpas buvo užblokuotas, jis turėjo 89 mln. sekėjų socialiniame tinkle „Twitter“, 33 mln. sekėjų socialiniame tinkle „Facebook“ ir 24,5 mln. sekėjų socialiniame tinkle „Instagram“, teigiama jo įmonės interneto svetainėje pateiktame pristatyme.

Jis taip pat ne kartą davė užuominų, kad 2024 m. gali vėl siekti prezidento posto.

Planuojama, kad „Truth Social“ bus visiškai įdiegta 2022 m. pirmąjį ketvirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius