Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Darbas iš namų: kas uždirba daugiausia ir ko labiausiai trūksta Lietuvoje

Pandemija pakoregavo Lietuvos darbo rinką – kol vieni sektoriai kentėjo dėl klientų trūkumo ir darbuotojų prastovų, kiti džiaugėsi išaugusiu klientų skaičiumi, nes paslaugas galėjo pasiūlyti virtualiai. Darbuotojai ėmė net keisti profesijas bei žvalgytis tokio darbo, kurį galėtų atlikti iš namų ir uždirbti daugiau, nes tokių galimybių labai padaugėjo.
Piniginė
Darbas iš namų / 123rf.com

Apklausos rodo, kad po karantino daugelis darbuotojų turėdami galimybę rinktųsi mišrų darbo grafiką: ir biure, ir per atstumą. Lietuvos užimtumo tarnyba (UT) skelbia, kad bandymai išsaugoti verslus praplėtė ir profesijų, kurių atstovai gali dirbti namuose, spektrą. Tad norintys keisti specialybę ar ieškantys darbo šiuo metu, gali rasti įvairesnių pasiūlymų.

Lietuvos darbdaviai iš pernai metų atsinešė daugybę permainų, tiesiogiai palietusių darbuotojus, tad ieškant darbo šiuo metu kai kuriose pozicijose siūlomas ir hibridinis ar nuotolinis darbas, ko anksčiau nebūdavo. Nuotolinis darbas didina galimybes pritraukti darbuotojų iš tolimesnių regionų – įmonės gali rinktis iš didesnio kandidatų skaičiaus. Kita vertus, tas pats veiksnys lems ir dalies talentų „nutekėjimą“ į kitus šalies regionus ar užsienio šalis.

Trūksta galinčių dirbti per atstumą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius