Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Daumantai LT“ pardavė padažų gamyklą Karaliaučiuje

Lietuviškų padažų ir pagardų gamintoja „Daumantai LT“ praeitą savaitę pardavė Karaliaučiuje turėtos gamyklos akcijas. Iki tol „Daumantai LT“ priklausė 65 proc. ten veikusios „Agroprodukt“ gamyklos akcijų, rašoma pranešime spaudai.
Bendrovėje „Daumantai LT“
Bendrovėje „Daumantai LT“ / Violetos Grigaliūnaitės/15min nuotr.

Anot bendrovės direktoriaus Sauliaus Grinkevičiaus, tai buvo vienas sudėtingiausių verslo sprendimų, kuomet teko ne tik susitaikyti su dideliais nuostoliais, bet ir organizuoti akcijų pardavimą, ypatingomis sąlygomis.

„Morališkai su ja atsisveikinome pačią pirmą karo dieną, nutraukę visus ryšius su šia gamykla ir pradėję ieškoti kam ją perleisti, o praeitą savaitę pasirašėm pirkimo pardavimo sutartį. Tai nebuvo įprastas verslo pardavimo sandoris, pagal realią vertę ar kokias nors prognozes. Mes tiesiog padarėme tai, ką turėjome padaryti, neskaičiuodami nei nuostolių, nei laiko ar rizikų“, – sako jis.

„Daumantai LT“ Karaliaučiuje gamyklą įsigijo dar 2003 metais ir valdė 65 proc. „Agroprodukt“ bendrovės akcijų. Likusius – 35 proc. akcijų valdė Karaliaučiuje gyvenantys asmenys. Iki karo, „Daumantai LT“ įmonei „Agroprodukt“ tiekdavo tam tikras žaliavas, tarą gaminiams, taip pat pirkdavo tam tikrą produkciją. Prasidėjus karui Ukrainoje – visi santykiai buvo nutraukti nedelsiant, o akcininkai suspendavo savo veiklą bei informavo kitus akcininkus apie ketinimą parduoti savo akcijas.

65 proc. Karaliaučiuje esančios bendrovės „Agroprodukt“ akcijų „Daumantai LT“ valdė per Nyderlanduose registruotą įmonę „KL Food Group BV“, kuri ir buvo parduota.

„Per tris mėnesius padarėme tai, kas atrodytų sunkiai įmanoma. Tačiau mums pavyko, su šia šalimi negalime turėti nieko bendro ir net neketiname. Tokios savo pozicijos nekeitėme nuo pat pradžių, nors ji kainavo labai daug ir net gi kėlė tam tikrą grėsmę. Nepaisant to, esu tikras, kad padarėme teisingai ir dabar galėsime koncentruotis į tai, ką mokame geriausiai – toliau kurti maistą čia, gimtojoje šalyje“, – sako jis.

Lietuviškų padažų ir pagardų gamintoja „Daumantai LT“ buvo įkurta 1991 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius