-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl G.Pridotko prašoma VTEK ir teisėsaugos išvadų

Maisto ir veterinarijos tarnyba prašo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) įvertinti jai pavaldaus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) vadovo Gedimino Pridotko veiksmus.
STT krata
STT krata / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sausio pabaigoje tarnybos vadovas Darius Remeika teigė inicijavęs vidinį tyrimą, tačiau tarnyba neturi teisinių įrankių, kurie leistų išaiškinti galimus G.Pridotko ryšius su kai kuriomis įmonėmis ar įvertinti Europos Sąjungos lėšų panaudojimo teisėtumą.

„Todėl buvo priimtas sprendimas tolesnį tyrimą perduoti atsakingų institucijų – Valstybinės tarnybinės etikos komisijos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ­– ekspertizei ir vertinimui“, – teigiama pranešime.

Tyrimas pradėtas tiriamosios žurnalistikos centrui „Siena“ paskelbus, jog institutas 0,9 mln. eurų ketina išleisti inovatyviems sprendimams, skirtiems maisto kokybei nustatyti, tačiau tokias priemones institutas galimai jau turi, o konkurse dalyvavę keturi tiekėjai – tarpusavyje susiję. Be to, instituto vadovas pats dirbo su visais konkurse dalyvaujančiais verslininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius