-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausia Belgijos operatorė „Proximus“ renkasi „Nokia“ ir „Ericsson“ įrangą

Pirmaujanti Belgijos telekomunikacijų operatorė „Proximus“ pranešė planuojanti palaipsniui pakeisti Kinijos gamintojos „Huawei“ įrangą suomių tiekėjos „Nokia“ bei švedų tiekėjos „Ericsson“ produkcija, praneša naujienų agentūra AFP.
„Nokia“
„Nokia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis jautrus sprendimas priimtas tuo metu, kai Jungtinės Valstijos nepaliaujamai stengiasi daryti spaudimą savo sąjungininkėms iš Europos, kad šios atsisakytų Kinijos įmonių įrangos plėtodamos 5G ryšio tinklus.

Belgijos sostinėje Briuselyje yra įsikūrusi NATO karinio aljanso ir Europos Sąjungos būstinės, todėl tinklų saugumas yra vienas iš svarbiausių valdžios institucijų prioritetų.

Pasak „Proximus“, sprendimas priimtas vadovaujantis „technologiniais, veiklos, finansiniais ir aplinkosaugos kriterijais“, tačiau stebėtojai mano, kad sprendimą galėjo nulemti ir politinis spaudimas.

Vašingtonas tikina, kad „Huawei“ įranga gali suteikti Kinijos prieigą prie tinklų, kurie leistų jai ne tik šnipinėti vyriausybės paslaptis, bet ir gauti įvairius asmens duomenis.

Pati bendrovė griežtai neigia tokius kaltinimus.

Kitos šalys, įskaitant Didžiąją Britaniją, Australiją, Naująją Zelandiją ir Indiją, taip pat yra priėmusios panašius sprendimus, o Prancūzija ir Italija paskelbė griežtus 5G tinklų plėtojimo apribojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius