Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausios dviračių gamyklos statybos dar neprasidėjo: pradžioje reikės 300 darbuotojų

Dar gegužės mėnesį Kėdainių rajono savivaldybėje apsilankę Nyderlandų dviračių gamybos įmonės „Pon.Bike“ atstovai vylėsi, kad vasarą jau pradės gamyklos statybas. Vis dėlto darbai dar neprasidėjo.
Dviračiu važiuojančios moterys
Dviračiu važiuojančios moterys / 123RF.com nuotr.

​​​​​​Tikėjosi anksčiau

Prieš pat vasarą su savivaldybės vadovais susitikę įmonės atstovai supažindino su artimiausiais planais, paaiškino, kokiais etapais bus įgyvendinamas projektas.

Tuomet jie sakė besitikintys vasarą pradėti statybas, kurios turėtų trukti apie metus laiko.

Vis dėlto rajono savivaldybė informavo, kad statybos dar nepradėtos, šiuo metu nagrinėjami dokumentai statybos leidimui gauti.

Bendradarbiaus

Įmonei pradžioje reikės apie 300 darbuotojų, vėliau jų skaičius galėtų ir padvigubėti.

Specialistus reikės parengti, tad kartu su statybų pradžia įmonės atstovai sakėsi pradėsiantys darbuotojų paiešką.

Jie vylėsi, kad čia jiems padės Kėdainių profesinio rengimo centras (PRC). Vasarą įmonės atstovai lankėsi Kėdainių PRC, taip pat vyko keli nuotoliniai susitikimai. Jų metu sutarta, kad PRC startuos su papildomu mokymo moduliu, kuris bus orientuotas konkrečiai į „Pon.Bike“ darbuotojų ruošimą.

Skirs įrangą ir mokymus

„Jie lankėsi mūsų mokykloje, apžiūrėjo visą turimą bazę. Aptarėme bendradarbiavimo galimybes: jie išsakė, ko jie nori, mes pasakėme, ką mes galime. Susitarėme, jie rugsėjį planuoja pas mus atvykti dar kartą.

Įmonė vakarietiško požiūrio, pasiūlė mums parengti modulį pagal jų pageidavimus, o jie savo ruožtu mums suteiks visą reikalingą įrangą, kad mokiniai galėtų produktyviai mokytis. Taip pat žada dalyko mokytoją siųsti stažuotei į Vokietijoje veikiančią jų gamyklą, kad būtų galima kokybiškai pasiruošti“, – sakė Kėdainių PRC vadovas Dangiras Kačinskas.

Jis pridūrė, kad modulis atsirasti galėtų jau kitais mokslo metais, ir bus sietinas su inžinerijos mokslais, tačiau tiksliai detalės dar nėra sudėliotos, jas planuojama sudėlioti susitikimo rugsėjo mėnesį metu.

Didžiausias investuotojas

Nors Kėdainių laisvosios ekonominės zonos (LEZ), kurioje ir įsikurs naujoji dviračių gamykla, direktorius Artūras Klangauskas negalėjo atskleisti, kiek ketinama į ją investuoti, tačiau, anot jo, tai didžiausias investuotojas per visą Kėdainių LEZ‘o istoriją.

2 400 darbuotojų visame pasaulyje turinti „Pon.Bike“ neseniai tapo pasauline dviračių gamybos lydere – tai įvyko įmonei įsigijus „Dorel Sports“, kuriai priklauso lyderio vietą pasaulyje užimantis tarptautinis prekės ženklas „Cannondale“.

„Pon. Bike“ Kėdainiuose planuoja gaminti aukščiausios kokybės prekių ženklų dviračius, tarp kurių „Gazelle“, „Kalkhoff“, FOCUS ir „Urban Arrow“.

Be itin inovatyvios gamyklos Dyrene Nyderlanduose, „Pon.Bike“ šiuo metu stato gamyklą Emšteke Vokietijoje.

Naujoji gamykla Lietuvoje yra naujausias įmonės plėtros planų punktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius