Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Diskriminacinis skelbimas šokiravo ieškančius darbo

Rūkalus gaminti bendrovė Lietuvoje neigia, kad vyrams ir moterims taiko skirtingus atlyginimų dydžius. O tai atskleidžiantį darbo skelbimą vadina žmogiška klaida.
Darbo skelbimas
Darbo skelbimas / Skaitytojos Erikos nuotr.

„Sveiki! Ieškome vyrų (3,09 Eur/val.) ir moterų (2,89 Eur/val.) darbui „Philip Morris Lietuva“. Jeigu turite draugų, pažįstamų, giminaičių, norinčių dirbti – siųskite pas mus į ofisą“, – tokį pranešimą gavo kai kurie Lietuvos gyventojai, užsiregistravę darbo pasiūlos tarnyboje.

Iš skelbimo galima susidarytų įspūdį, kad moterims ir vyrams taikomi skirtingi atlygiai. Todėl labiausiai ir šokiravo skirtingai įvardintas atlygis vyrams ir moterims. Lietuvoje draudžiama mokėti skirtingą atlygį už tą patį darbą skirtingos lyties asmenims. Už lyties diskriminaciją numatyta ir atsakomybė.

„Šiandien visi „Biuro“ darbuotojai raginami įdarbinti moteris pigiau nei vyrus“, – pranešė viena 15min skaitytoja.

Tačiau rūkalus gaminančios „Philip Morris Lietuva“ korporatyvinių reikalų direktorius Gintautas Dirgėla 15min neigė, kad moterims ir vyrams siūlo skirtingus atlygius už tą patį darbą. „Mes tikrai taip nesielgiame, o už tą patį darbą mokame vienodai tiek vyrams, tiek moterims“, – teigė G.Dirgėla.

Tačiau dirbti kviečiantis skelbimas yra tikras – Klaipėdos gamykla iš tiesų ieškojo darbuotojų. „Tačiau man garantavo, kad ten yra klaida. Mes sezoniniams darbams įdarbiname daugiau žmonių, tačiau tikrai netaikome skirtingų apmokėjimų. Ten tikrai klaida“, – užtikrino „Philip Morris Lietuva“ atstovas.

Žinutę išplatino laikinojo įdarbinimo agentūra „Biuro“, kuri skelbiasi esanti viena didžiausių tokio tipo įmonių.

„Tai žmogiška klaida, apgailestaujame, kad taip įvyko. Atlyginimai visiems siūlomi vienodi. Jei būtų kitaip, tai būtų diskriminacija“, – 15min​ teigė „Biuro“ vadovas Valdas Strazdas.

Europos Komisijos duomenimis, moterų ir vyrų atlyginimų skirtumai Lietuvoje 2015 metais siekė 13 proc. Tiesa, jis yra kiek mažesnis nei ES vidurkis – 15 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius