Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dosnus atpildas: mergaitei nusideginus vištienos kepsneliu, „McDonald's“ turės sumokėti 800 tūkst. dolerių

Mažametei iš Floridos nusideginus koją karštu vištienos kepsneliu, prisiekusieji nutarė, kad greito maisto gigantė „McDonald's“ ir franšizės operatorė dėl šio incidento mergaitei ir jos motinai turės sumokėti 800 tūkst. JAV dolerių (719 tūkst. eurų).
„McDonald's“
„McDonald's“ / 123rf.com nuotr.

Olivios Caraballo, kuriai incidento metu buvo 4 metai, šeimos advokatai reikalavo 15 mln. JAV dolerių (13,48 mln. eurų) žalos atlyginimo.

Trečiadienį prisiekusieji apsisprendė dėl mažesnės, tačiau vis tiek dosnios kompensacijos nukentėjusiajai ir jos šeimai, rašo „CBS News“.

Iš viso iš „McDonald's“ ir franšizės operatoriaus „Upchurch Foods“ priteisti 800 tūkst. JAV dolerių už „skausmą ir subjaurojimą, dvasines kančias, nepatogumus ir prarastą gebėjimą džiaugtis gyvenimu.“ Į šią sumą įeina 400 tūkst. JAV dolerių (359 tūkst. eurų) už praeityje patirtus sužalojimus ir 400 tūkst. JAV dolerių už nuostolius, kurie, prisiekusiųjų nuomone, bus patirti ateityje.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./ "McDonald's"
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./ "McDonald's"

„Aš tuo džiaugiuosi. Tiesą sakant, neturėjau jokių lūkesčių, todėl man tai daugiau nei teisinga“, – žurnalistams prie teismo salės sakė mergaitės motina Philana Holmes.

Antradienį ji liudijo, kad Olivia, kuriai dabar 8 metai, randą ant vidinės šlaunies pusės vadina „grynuoliu“ ir yra užsispyrusi, kad jis būtų pašalintas.

P.Holmes liudijo, kad „Happy Meals“ rinkinį sūnus ir dukra valgė sėdėdami ant galinės automobilio sėdynės. Transporto priemonei pajudėjus, vištienos kepsnelis nukrito mergaitei ant kojos.

Moteris pasakojo, kad dukra rėkė iš skausmo, o kai automobilis pajudėjo, ji suprato, kad kepsnelis įstrigo tarp Olivios šlaunies ir saugos diržo.

Ginčijosi dėl temperatūrų

P.Holmes sakė, kad „McDonald's“ jos neįspėjo, kad maistas gali būti neįprastai karštas. Savo ruožtu bendrovė tvirtino, kad laikosi maisto saugos taisyklių, pagal kurias kepsneliai turi būti pakankamai karšti, kad būtų išvengta apsinuodijimo salmonelėmis.

Gegužės mėnesį vykusio teismo proceso metu abi pusės sutiko, kad kepsnelis sukėlė nudegimus, tačiau šeimos advokatai teigė, kad temperatūra buvo aukštesnė nei 200 laipsnių pagal Farenheitą (93,3 laipsniai pagal Celsijų), o atsakovų advokatai tvirtino, kad temperatūra buvo ne aukštesnė nei 160 laipsnių (71 laipsnis pagal Celsijų).

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./McDonald's restoranas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./McDonald's restoranas

Teismo proceso metu prisiekusiesiems buvo parodytos motinos darytos nudegimo nuotraukos, jie išgirdo ir vaiko riksmų garso įrašų.

Ši byla primena dar vieną atvejį, kuris tapo savotiška legenda apie iš pažiūros nepagrįstus ieškinius.

Štai Naujosios Meksikos valstijos prisiekusieji 81 metų Stellai Liebeck iš „McDonald's“ priteisė 2,7 mln. dolerių (2,42 mln. eurų) moralinės žalos atlyginimo po to, kai 1992 m. ji apsipylė karšta kava, kuri išsiliejo jai ant kelių ir nudegino kojas, kirkšnis ir sėdmenis.

Moteris patyrė trečiojo laipsnio nudegimus ir daugiau nei savaitę praleido ligoninėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius