Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 07 21

Kavinės nepasiduoda raginimams vasarą vandenį dalinti nemokamai: „Darbuotojas 10 minučių nedirbs už dyką“

Kas vasarą vis pasikartoja diskusija, ar kavinės turėtų klientams duoti stalo vandens už dyką. Siekdamos paskatinti maitinimo įstaigas vandens iš čiaupo neapmokestinti, trys didmiesčių vandentvarkos įmonės netgi pasiūlė joms kompensacijas. Tačiau verslininkai į tai žiūri skeptiškai.
Geriamo vandens čiaupas
Geriamo vandens čiaupas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vis dažniau girdime, kad nieko nemokamo šiais laikais nebūna, tačiau bent vasarą dalis kavinių ir restoranų klientų už vandenį iš čiaupo norėtų nemokėti. Juo labiau kad sugrįžę iš atostogų užsienyje Lietuvos gyventojai vardija ir vietoves, kur stalo vanduo dalijamas nemokamai – pavyzdžiui, kai kuriuose Graikijos miestuose.

Siekdamos paskatinti maitinimo įstaigose šiltuoju sezonu siūlyti nemokamo stalo vandens trys šalies vandentvarkos įmonės – „Vilniaus vandenys“, „Kauno vandenys“ ir „Klaipėdos vanduo“ – ėmėsi kampanijos, kuria įstaigos raginamos vaišinti klientus vandeniu iš čiaupo, atsisakant plastiko buteliukų.

Prie jos prisijungusiems verslams kompensuojama dalis suvartoto vandens: „Vilniaus vandenys“ kompensuos 2 kubinius metrus per visą kampanijos laikotarpį, o „Kauno vandenys“ ir „Klaipėdos vanduo“ – 1 kubinį metrą per mėnesį iki pat rugsėjo pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius